• Beste DEV-ers,

    Het was deze week mijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van DEV Doorn. Het waren vier bijzondere seizoenen. De eerste twee werden stilgelegd vanwege de coronapandemie. In die seizoenen konden we ons plan goed uitwerken en de selectie optimaliseren voor de seizoenen erna. Vorig seizoen behaalden we een tweede plaats achter VVA Achterberg met 64 punten en dit seizoen het kampioenschap met een team dat voor een heel groot gedeelte bestaat uit eigen spelers. Met twee periodetitels, het twee keer winnen van de Utrechtse Heuvelrug Kampioenschappen en natuurlijk het kampioenschap en dus promotie naar de derde klasse, kijk ik met trots terug op deze periode. Ik bedank iedereen die deel heeft uitgemaakt van dit project en het geduld dat men wel moet hebben om te werken met een perfectionistische trainer zoals ik ðŸ˜‰. Ik wens DEV Doorn veel succes in de toekomst en onthoud dat winnen veel leuker is wanneer je het samen doet! Maak gebruik van elkaars goede eigenschappen en help elkaar bij eventuele mindere eigenschappen. Blijf daarnaast plezier houden en het publiek vermaken. Daar is voetbal ook voor bedoeld! 

    Zonder iemand te kort te willen doen, wil ik iedereen bedanken waar ik op wat voor manier dan ook mee heb samengewerkt. Een speciale dank voor alle spelers, waarbij ik Mark Sluis extra wil benoemen. Hij heeft mij op de juiste momenten gesteund en er mede voor gezorgd dat we ons uiteindelijke doel hebben gehaald. Daarnaast bedank ik de gehele technische staf met een speciaal dankwoord voor Ad Spee. Wat een topper! Een duizendpoot met de nodige humor en kwaliteiten om samen te werken met de control freak die ik ben. Bedankt voor alles Ad! Daarnaast bedank ik Michel van Aken voor alle steun zo in het begin van mijn carrière als trainer. Met zijn ervaring is het altijd fijn om te kunnen sparren. Datzelfde deed ik met Gerrit Polman, onze grensrechter. Zijn mening en feedback waren voor mij ook erg belangrijk. Als laatste bedank ik de Vrienden van DEV Doorn 1 voor hun onvoorwaardelijke steun. In het bijzonder bedank ik Herman, Bert, Martien, Jan, Ton, Hugo, Wim Kooijman, Henk Kramer, Robert van Woerkom, Attie en Ronnie. Zij stonden er altijd om het team en mij te steunen! 

    Aangezien ik een man van de cijfertjes ben toch een leuke recap over de afgelopen vier seizoenen: 88 officiële wedstrijden, 54 gewonnen,15 gelijk, 19 verloren en een doelsaldo van 230 voor en 137 tegen. Met een winstpercentage van 61,4% en gemiddeld 2,01 punten per wedstrijd kan ik alleen maar trots zijn op alle spelers die hieraan hebben bijgedragen. Het was fantastisch om jullie te mogen trainen en coachen. Nu begin ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn trainerscarrière en wel bij Saestum. Mocht DEV niet spelen, dan hoop ik jullie een keer langs de lijn te zien op de Noordweg in Zeist. Tot dan!

    Groet Rick