• Als de kapstok dan ook nog wegvalt......

  Vandaag een interessante wedstrijd voor de JO13-1. Tegenstander Hooglanderveen heeft ook niet een geweldige start gehad met de bekerwedstrijden, dus dan kan je een beetje peilen waar we staan. Wel gelijk een grote tegenvaller dat Tom op het laatste moment moet afzeggen, ziek.....

  Voor elke wedstrijd zet ik vrijdagavond mijn 'kapstokje' als eerste op papier. De vier centrale verdedigers, de centrale middenvelder en de centrale aanvaller. Zonder andere te kort te willen doen moeten zij het team dragen, het is niet anders, zij zijn de sterkhouders. De andere spelers proberen we daar omheen te zetten.
  Maar met het wegvallen van een van die schakels wordt het verhaal anders, dan moet er geschoven worden. Dat proberen we dan zo goed mogelijk te doen.

  Vandaag blijkt echter dat er te weinig overblijft. We beginnen nog redelijk aan de partij en pakken brutaal de leiding maar na twee scherpe hoekschoppen zijn we daar weer zo vanaf. In die helft denk je soms dat we nog een beetje mee doen.
  Ook in de tweede helft krijgen we de eerste kans maar daarna zakt het niveau met de minuut. Het is schrijnend om te zien dat een aantal jongens nog alles geven terwijl anderen juist de brui er aan geven en zelfs niet meer willen invallen.... Het wordt het een vorm van prijsschieten voor de thuisclub. Uiteindelijk staat de teller op 8-1 na het fluitsignaal van de scheidsrechter.

  DEV JO13-1 was vandaag een beetje te vergelijken met de auto van Monique, onze assistent-scheidsrechter van vandaag (goed gedaan!). Zodra er een radertje wegvalt (in dit geval de bandenspanning) dan functioneert het hele team even niet (in dit geval de auto). Monique wist het op te lossen met een flinke schep lucht in de banden. DEV JO13-1 kon vandaag de ANWB helaas niet vinden......

  Na zo'n wedstrijd valt het niet mee om iets als een verslag op het papier te zetten. Om er ├╝berhaupt iets positiefs uit te halen. Ouders doen nog een poging; het hard werken van sommige, de zon? Maar goed, dat hoort er bij, in goede en slechte tijden. We gaan niet bij de pakken neer zitten en zullen de komende weken de beste beentjes voor moeten zetten.

  Misschien moeten we de techniek maar even naast ons neer leggen en eerst eens een duidelijk plan maken van wat er van elke speler verwacht wordt in het veld. De spelers hebben zelf de optie om de techniek op te pakken via de Voetbalschool van DEV Doorn of door zelf met een bal aan de gang te gaan. Gelukkig heeft Bart zich al ingeschreven en zijn er geluiden dat er nog meer spelers volgen. Afgelopen woensdag waren er veel positieve reacties op de demo-training. Dus dat komt toch wel goed?