• In de uitwedstrijd tegen HDS in Leersum is DEV Doorn er niet in geslaagd drie punten mee te nemen. Dat heeft er deels mee te maken dat het spel van DEV te vaak over te veel schijven ging, waarbij de diepte te weinig gezocht werd. Dat had uiteraard ook met de tegenstander te maken, die met een geweldige inzet vaak tot aan (en soms over) het randje speelde. Een derde element was zeker na rust de scheidsrechter, die niet misstaan zou hebben in een hoofdrol bij het Utrechts Stedelijk orkest.

    In de zevende minuut kreeg DEV al de eerste kans, maar Wiecher Beker strandde op de keeper. Na een dik kwartier kwam HDS op voorsprong toen een speler van de thuisclub in duidelijke buitenspelpositie mocht ontsnappen en vervolgens simpel af kon werken. De scheidsrechter besloot vanuit de middenlijn om onze grensrechter te negeren. DEV had wel meer balbezit, maar uit counters was HDS toch ook regelmatig dreigend, hoewel dat niet resulteerde in moeilijk werk voor doelman Mark Sluis. Zoals gezegd werd te weinig diepte gezocht, wat ook te maken had met de afstemming tussen de twee snelle DEV buitenspelers en de middenvelders. Tegen de rust kreeg Wiecher Beker vrij doortocht naar de keeper, maar de HDS doelman was helaas op zijn hoede. Na rust kreeg Wiecher weer snel een reƫle mogelijkheid, maar ook nu werd zijn schot geblokt. DEV had wel een overwicht, maar veel gelegenheid tot een beetje fatsoenlijk voetbal was nauwelijks mogelijk, want vrijwel elk contact ging vergezeld van een fluitsignaal. Toch kwam de verdiende gelijkmaker uiteindelijk op het scorebord toen Quinten de Vries binnen de zestien gevloerd werd. De penalty werd door Jelle Staal benut, 1-1. DEV ging nog wel voor de winst. Zo werd een schot van Kees van de Kooij door de keeper van HDS gestopt en ook de rebound van Wiecher kon gekeerd worden. Helaas kon DEV Doorn niet meer scoren en bleef het 1-1 op de Engelseberg in Leersum. Een meevaller voor DEV in deze wedstrijd was de comeback van Niek van Schaffelaar die uiterst rustig spelend liet zien dat hij weer terug was.
    Zal de winterstop nu naar voren gehaald worden? Trainen mag niet meer, maar wedstrijden wel. Het antwoord zal na het weekend komen van de KNVB. In de stand staat DEV Doorn weliswaar derde, maar we hebben nog wel de thuiswedstrijd tegen SVF die nog moet worden ingehaald.