• Door de uitwedstrijd in IJsselstein tegen de zaterdagtak van VVIJ met 0-0 gelijk te spelen bereikte DEV Doorn de volgende ronde in de KNVB districtsbeker. Dat ging echter allerminst gemakkelijk. Met name in de tweede helft zakten de Doornaars ver terug.

  In de eerste helft had DEV Doorn meer balbezit hoewel daar aanvankelijk weinig kansen uit ontstonden. Wel schoot Floris Imhof na een half uur schitterend richting kruising met een even fraaie redding van de VVIJ keeper. Joppe Vettorato schoot daarna een mooie kans in het zijnet. Pas kort voor rust creëerde VVIJ de eerste mogelijkheid voor het doel van DEV Doorn. 

  In de tweede helft dacht DEV Doorn waarschijnlijk dat de voortkabbelende wedstrijd toch wel in hun voordeel beslist zou worden. VVIJ dacht daar absoluut anders over en legde veel meer energie in de wedstrijd. Het was toch wel tekenend dat het eerste schot van DEV in de tweede helft pas in minuut negenentachtig van de voet van Jelle Staal vertrok. Dat was absoluut niet het enige noemenswaardige detail in deze wedstrijd, want de wijze waarop Mark Sluis in deze wedstrijd onpasseerbaar bleek maakte hem tot de absoluut sterkste speler aan DEV zijde. Kern van de speelwijze in deze helft was dat veel spelers vaak niet de simpele weg kozen en daardoor extreem veel balverlies leden tegen een felle tegenstander. Gelukkig weten we inmiddels dat dit veel beter kan. Positief was wel dat DEV Doorn het eerste 'clean sheet' kon noteren. 

  Voor DEV Doorn vielen Tim Werkhoven, Timothy de Ruiter en Sam de Haan in voor respectievelijk Floris Imhof, Joppe Vettorato en Kees van der Kooij.

  DEV Doorn kon na de wedstrijd opgelucht ademhalen dat het niet verloren had. Dit omdat Voorwaarts met 5-1 gewonnen had van Altius. Het puntje was dus net genoeg en betekende de zesde keer in 17 seizoenen DEV Doorn 1 op zaterdag, dat de volgende ronde van de beker werd gehaald. Bijzonder is wel dat dit voor het eerst twee seizoenen achter elkaar gebeurt. Vorig seizoen kreeg DEV Doorn helaas in de volgende ronde te maken met hoofdklasser Scherpenzeel. Laten we hopen dat de loting dit jaar ons beter gezind is.

  Uit de klasse van DEV Doorn wisten alleen Aurora, Candia ’66 en ‘t Goy de volgende ronde te bereiken van de districtsbeker. Musketiers, volgende week de tegenstander van DEV Doorn in de eerste competitiewedstrijd, werd in hun poule tweede achter Focus ’07.

  DEV Doorn oefende overigens afgelopen dinsdag tegen Saestum 1. Deze wedstrijd werd gewonnen met 4-1, zodat DEV Doorn de voorbereiding afsloot met 7 overwinningen in 10 wedstrijden (4 op een toernooi en 6 volledige wedstrijden). Van de drie overige wedstrijden werd alleen verloren van SO Soest op het toernooi bij SEC met 1-2. In de wedstrijd tegen Saestum waren Jelle Staal, Brian Barkey, Floris Imhof en Joppe Vettorato overigens verantwoordelijk voor de doelpunten.