• Bij vlagen goed spelend O14-1 boekt tweede bekerzege

  Er staan zestien spelers op onze lijst, maar toch kom je soms in een positie dat je spelers moet lenen.
  Dat was ook deze zaterdag het geval en zo monsterden Nathan en Gijs uit de O14-2 bij ons aan. Om daar maar meteen mee te beginnen: onze twee gasten hebben het uitstekend gedaan! Ze speelden onverschrokken in de duels en Gijs had bijna met zijn eerste balcontact nog gescoord ook.
  Toch begon de wedstrijd bepaald niet overtuigend. Het was allemaal een beetje lankmoedig-, slordig-, gemakzuchtig zelfs. Het waren de jongens zelf die zich na een minuut of tien begonnen op te peppen. De energie kwam er meer in en daarmee begon DEV ook te domineren. De mooie combinaties van de afgelopen wedstrijden kwamen weer op de mat. Dat leverde uiteindelijk ook de openingstreffer op: Mees V. met een precies op maat gesneden voorzet op Milan en 1-0.
  Daarna ging het echt lopen: Marcus was door een klein ongemak van de – overigens goed spelende – Sjoerd op de rechterkant beland; zette goed door en zag zijn schot op de binnenkant van de paal belanden. Milan lette goed op en schoot zo zijn tweede binnen:2-0.
  Niet lang daarna kwam hij tot een loepzuivere hattrick door ook nog 3-0 te maken.
  Toen VV IJsselstein begon te knoeien in de defensie maakte Gijs daar handig gebruik van en scoorde ook nog 4-0.
  In de tweede helft leek er iets gemakzuchtigs in het elftal te sluipen, alsof de echte honger naar doelpunten wel gestild was. Er kwamen wel degelijk mooie aanvallen, maar de afronding was vaak erg matig. Recht op de keeper af-, slap ingeschoten-, niet tussen de palen…
  Met 4-0 maak je je natuurlijk ook niet echt zorgen, maar als je zo domineert moet zich dat natuurlijk wel een keer uitbetalen.
  Uiteindelijk werd het wachten toch beloond met een oogstrelende aanval die uitkwam tot bij Emmanuel die voordeed hoe dat ook alweer moest: scoren. Niet denken maar gewoon uithalen: 5-0.
  Dat werkte inspirerend. Ook Marcus kwam weer op het scorebord door gewoon overtuigend de bal met keeper en al het doel in te schieten.
  Eindstand 6-0. En dat bleef het ook. Gelegenheidskeeper Felipe hield zijn doel keurig schoon, al moet worden gezegd dat hij het niet razend druk heeft gehad… Dat kwam doordat de verdediging prima stond.
  En zo ligt de O14-1 prima op koers in het beker toernooi. Volgende week de bepalende wedstrijd tegen Nieuwland in Amersfoort. Een gelijkspel is voldoende om verder te bekeren.