• Vandaag stond de wedstrijd tegen DOVO op het programma. Tegen DOVO zijn het altijd leuke, spannende, moeilijke en sportieve wedstrijden dus we keken er naar uit!
  We begonnen ietwat gehandicapt met 1 wissel en wat spelers die ivm ziekte niet konden trainen maar dat mocht geen excuus zijn.

  We willen proberen om minder goals tegen te krijgen. We winnen vaak, geregeld met het voetbal wat we graag zien (hoog tempo en leuk om naar te kijken), alleen krijgen we nog te veel onnodig goals tegen. Dit komt over het algemeen door verslapping of het maken van een verkeerde keuze.
  Gelukkig is dit goed te trainen. Wedstrijdechte situaties trainen met de nadruk op verdedigen en omschakelen zijn hiervoor goede hulpmiddelen. (Ik zeg er alvast bij... Da's niet gelukt vandaag)

  De wedstrijd begon ietwat rommelig. Waar wij graag verzorgd voetbal spelen met opbouw, speelde zij met 3 spitsen en vooral lange ballen. We moesten dus iets omzetten zodat er wat meer rust was en dat lukte. Hierdoor moest onze vrije man in de verdediging een man dekken en stonden we achterin met 3 verdedigers wanneer zij de bal hadden. Wat we lastig vonden om met balbezit dan wel aan te sluiten omdat hun aanvallers voorin bleven hangen maar bij vlagen lukte dat.

  We kwamen door een geplaatst afstandschot van Diede op 1-0. We hadden voldoende kansen en het spel ging over en weer. Helaas kwamen we niet tot scoren waardoor zij door een klein foutje van ons en een goede aanval met 1-2 de rust in gingen... Best balen maar we konden met vertrouwen aan de 2de helft beginnen. Onze keeper raakte geblesseerd in de eerste helft waardoor hij eigenlijk niet verder kon. Omdat we maar 1 wissel hadden heeft hij gelukkig (behoorlijk gehavend) toch doorgezet.

  De 2de helft begon nog redelijk gelijkwaardig maar waar wij kansen niet konden afronden scoorde zij wel... 1-3... We raakte vermoeid, het geloof was er niet meer, een geblesseerde keeper in de goal... Het werkte allemaal niet mee... Excuses? Zeker niet want we moeten eerlijk bekennen, DOVO speelde echt heel goed voetbal, niet het meest fraaie door de lange ballen maar ze waren feller dan wij, fysiek sterker en technisch allemaal hele goede spelers. De uitslag, 1-8. Ietwat vertekend omdat we best goed partij boden maar flink balen.

  We gaan er voor zorgen dat dit een incident is want dit is JO12-1 onwaardig. Verliezen is de beste manier om te leren en je kan alleen maar opstaan als je zo nu en dan valt... Wat hebben we geleerd? Dat je niet moet opbouwen als je vast staat achterin, je mag lange ballen spelen als dat nodig is en omschakelen doe je met z'n allen, zowel aanvallend als verdedigend.
  We mogen niet vergeten waar we vandaan komen. We zijn DEV Doorn en hebben hoge ambities. We hebben de afgelopen jaren hele mooie stappen gemaakt in de jeugd en dat blijven we doen. Dus we gaan ons niet van ons pad laten brengen als we een keertje op onze mond vallen.

  Aankomende woensdag spelen we tegen Fc Utrecht. We gaan hier niet heen om ons vertrouwen terug te winnen, maar vooral om te genieten, een mooie ervaring op te doen en te proberen om flink tegenstand te bieden! Zaterdag gaan we naar CDW en daar willen we terug zien wat we goed kunnen en wat er beter moet.

  Tot volgende week!