• Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen GVVV op het programma. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden, want we moesten tegen de lijstaanvoerder. Lichtpuntje voor ons was het onverwachte gelijkspel van GVVV tegen Woudenberg de week ervoor. Plotseling werd onze wedstrijd toch een beetje belangrijk, want onze tegenstander zou periodekampioen kunnen worden. Of niet natuurlijk, hoe leuk zou dat zijn.
    De aanloop naar de wedstrijd verliep ook anders dan anders. Door de aangescherpte Corona-regels moesten wij onze 12de man missen, terwijl onze tegenstander onder allerlei valse voorwendselen wel met relatief veel publiek kon komen. Daarnaast moest onze steun en toeverlaat Melvin zijn rijvaardigheid broodnodig aanscherpen op het racecircuit, waardoor hij zich moest laten vervangen door Vincent. Dit laatste bleek overigens een meesterzet te zijn, want zelden hebben de jongens zo geconcentreerd naar de bevlogen voorbespreking geluisterd. Met de woorden ,,Over 10 jaar weet je nog precies hoe deze wedstrijd is afgelopen … als we winnen maar ook als we verliezen”, sloot hij de voorbespreking af. De toon was gezet!

    Terwijl de jongens de spieren opwarmden nestelde Erik zich, met een thermoskannetje heerlijke koffie, op een strategisch punt achter de goal. Later bleek Erik zich te ontpoppen tot een fantastische ‘langs de lijn’-reporter. Met meer dan 100 whatsapp berichten wist hij ervoor te zorgen dat alle ouders, aan de telefoon gekluisterd, de wedstrijd konden volgen. Ze kregen een super spannende wedstrijd voorgeschoteld.

    GVVV begon zoals verwacht heel fanatiek aan de wedstrijd. Stevige duels, opportunistisch spel, waarbij de lange bal niet geschuwd werd, moesten wij van een passend antwoord voorzien. Hoewel wij verdedigend echt ons mannetje stonden, lukte het niet om echt aan het voetballen te komen. Normaal gesproken proberen wij van achteruit op te bouwen, maar vandaag speelden we eigenlijk alleen maar de lange bal wat de nodige onrust in ons aanvalsspel gaf. Tegen alle verwachting in was DEV een paar keer heel gevaarlijk in de counter. Diede werd hierbij op hardhandige manier onderuitgehaald, wat ons een vrije trap opleverde zo’n 20 meter van de goal. Teun krulde deze vrije trap fantastisch met zijn linkerbeen richting de goal, maar helaas belandde de bal op de paal. Helaas schoot Diede de rebound over. De rust werd behaald met een 0-0 stand en iedereen was het erover eens dat dit een goede afspiegeling van het krachtsverschil was.
    De tweede helft begonnen we goed. Met lef creëerden we mogelijkheden op de helft van GVVV. Eén ongelukkig moment van balverlies gaf GVVV de gelegenheid om te counteren. Dit deden ze messcherp en uitgekookt. 0-1. De uitbundige wijze waarop dit gevierd werd, betekende ook direct een kanteling in de wedstrijd. GVVV ging nog aanvallender voetballen en vanuit dat fanatisme, aangewakkerd door de coaches, gingen ze een aantal keren schandalig over de schreef. Seppe en Melle konden de wedstrijd niet uitspelen en ook Thijmen, Friso en Jesper kregen het zwaar te verduren. Ook de meegereisde supporters lieten zich hierbij niet onbetuigd, zo bleek na afloop van de wedstrijd. De sfeer binnen en buiten het veld kwam ons voetbal duidelijk niet ten goede. Sterker nog, het leverde ons 2 tegendoelpunten op. 0-3. Pas na de rust van het 3de blok durfden wij eindelijk écht te gaan voetballen. Vanuit goed combinatiespel kwamen we een paar keer dreigend voor de goal. Een dribbel van Friso over de rechterkant bracht hem alleen voor de keeper. De keeper, die zich gedurende de hele wedstrijd al van zijn onsportieve kant had laten zien, schoffelde Friso finaal onderuit. De penalty die volgde werd door Thijs goed ingeschoten. 1-3. De akelige 0 was gelukkig van het bord.
    Na afloop werd het ‘kampioenschap’ uitbundig gevierd door GVVV en hoewel het onze jongens best zwaar viel, hebben ze de spelers van GVVV keurig gefeliciteerd met de overwinning. Zoals het hoort! In de korte nabespreking op het veld proefden we natuurlijk de teleurstelling en frustratie bij onze boys. Vincent wist dit echter snel om te zetten in een veel positiever gevoel, want hij gaf de complimenten voor de vechtlust die door iedereen was getoond en het feit dat er zo’n hecht team op het veld had gestaan. GVVV is qua punten kampioen, maar jullie als team!