• In de thuiswedstrijd van DEV Doorn tegen APWC heeft het publiek dit seizoen niet zoveel kansen voor de Doornaars gezien als in deze pot. Zeker in de tweede helft had de stand na tachtig minuten eigenlijk 15-0 moeten staan als er wat nauwkeuriger met de kansen was omgegaan. Ik spreek hier niet over mogelijkheden maar over kansen. Van Gaal zou hiervan gezegd hebben: \"waren wij nou zo goed of waren zij nou zo slecht\". In ieder geval was de Amersfoortse ploeg geen schim van het team, waar we in Amersfoort nipt van wonnen. Het kan ook zijn dat dit besef goed ingedaald was bij DEV, want het Doornse spel oogde verfrissend fanatiek. Met de overwinning voor het grijpen en daardoor weer een stap dichter bij het kampioenschap werd de wedstrijd na tachtig minuten gestaakt, omdat een toeschouwer een racistische opmerking riep tegen een speler van APWC. APWC besloot hierop van het veld te stappen en niet verder te spelen. Wat hiervan de consequenties zijn, is vooralsnog niet bekend.
    Terug naar de wedstrijd. In de tweede minuut volgde al de eerste 100% kans toen Stijn Gerrits Tim Werkhoven lanceerde die vervolgens oog in oog met de keeper naast schoot. Na vijf minuten liep Quinten de Vries zijn tegenstander eruit, maar ook bij hem kwam er alleen voor de keeper geen garen van de klos. Het bleek alleen maar uitstel te zijn want een goed spelende Brian Barkey kopte na tien minuten de eerste tegen de touwen, dit na voorbereidend werk van Beau van Ede. Helaas moest Beau er vlak voor rust af met een sleutelbeenbreuk. Twee minuten later werd een pass van de actieve Joppe Vettorato wederom door Brian afgewerkt, 2-0. Heel even leek APWC terug te komen met een prachtige omhaal die even schitterend gestopt werd door Mark Sluis. Joppe kon vervolgens niet achterblijven, want nadat hij eerst naast had geschoten, verzilverde hij toch nog een schuiver van Quinten, 3-0. Om vervolgens na dertig minuten nummer vier in het netje te laten ploffen. Bijna maakte hij de hattrick compleet ware het niet dat de paal nu niet meewerkte.
    In de tweede minuut van de tweede helft scoorde DEV via Jelle Staal de 5-0. De voorbereiding was weer van Quinten. De 6-0 kwam opnieuw van de voet van Brian, met dit keer een assist van Joppe. Wat we daarna zagen was de ene droomkans na de andere en alleen Timothy de Ruiter vond nog een keer het net, 7-0. Helaas kon de wedstrijd dus niet uitgespeeld worden en nu maar afwachten wat de bond ervan vindt. Ik hou het erop dat DEV voetballend een van zijn beste wedstrijden speelde.
    Reactie bestuur DEV Doorn:
    Het bestuur is ontstemd over en schaamt zich voor het gedrag van een toeschouwer zoals vermeld staat in het verslag. Het maakt niet uit of iemand functionaris, lid of slechts bezoeker is van onze club, wij accepteren dit soort uitlatingen van niemand en beraden ons op passende maatregelen.