• In de uitwedstrijd tegen VOP in Amersfoort speelde DEV een moeizame eerste helft. Er ontstond veel balverlies door slordig passen. Dat kan natuurlijk, maar de bal aan de tegenstander laten, omdat men bij herhaling kiest voor de individuele actie terwijl er allerlei medespelers vrij staan is onnodig. Uw verslaggever heeft dat wel eens nagevraagd, maar veelal is het antwoord dat er niemand vrijstond. Dat was in ieder geval in deze wedstrijd niet het geval. DEV had wel wat meer de bal, maar werd in die eerste helft nooit gevaarlijk. Schoten van Tim Werkhoven en Brian Barkey hadden niet de juiste richting en verder was het niet veel. Het is dat Mark Sluis een eclatante redding verrichtte, zodat de brilstand op het scorebord bleef staan.

De ploeg bewees in de tweede helft dat het ook anders en vooral simpeler kan. Nu ging de bal wel goed rond waardoor DEV in die tweede helft oppermachtig was. De balans tussen individuele acties en passing was nu veel beter. Kort na rust was Tim de eerste die de keeper testte, maar nog zonder resultaat. Brian schoot vervolgens over en DEV bleef doorgaan met kansen creëren. In de zesenvijftigste minuut werd een mooie aanval via een voorzet van Brian door Rajiv Ridderbosch afgewerkt en stond het 0-1. Twee minuten daarna dwong Beau van Ede de keeper tot een uiterste krachtsinspanning. Twintig minuten voor tijd ging DEV weer goed combinerend richting doel van de Amersfoorters waarbij aan het eind Floris Imhof Joppe Vettorato een niet te missen kans bood, 0-2. Nadat Mark nog een keer handelend had moeten optreden, lobde Floris een bal over de keeper. Die bleek echter in zijn achterwaarts strekken van elastiek te zijn, zodat hij erger kon voorkomen. Een miraculeus schot van Brian kuste de lat nog en bij het scheiden van de markt won de keeper van VOP een één tegen één duel met Floris. Die tweede helft had qua veldspel zeker genoeg niveau ondanks het vrij moeilijk te bespelen natuurgrasveld in Amersfoort.