• In de uitwedstrijd tegen HVC in Amersfoort liet DEV Doorn vanaf het begin zien dat de bal in de Doornse gelederen wat makkelijker rondging. Met dien verstande dat er nog wat aanpassing nodig was bij het spelen op natuurgras. Overigens lag dit veld er perfect bij. HVC gebruikte veel de lange trap waarmee in het begin de voorwaartsen zo nu en dan best raad wisten. Vroeg in de wedstrijd moest Mark Sluis al een redding brengen op een venijnig schot. Even later redde hij knap na een cornervariant, maar de rebound werd wel benut, 1-0. In het verloop van de eerste helft kwam DEV er al wat beter in en het was aan de keeper van de thuisclub te danken dat de score voorlopig in het voordeel van HVC stond. Schoten van Tim Werkhoven en Quinten de Vries werden weggestompt door de doelman. Daarnaast regende het corners en in één daarvan kopte Rajiv Ridderbosch zijn eerste treffer voor DEV Doorn 1 binnen. Hierna probeerden ook de ijzersterk spelende Lucas Versteeg en Joppe Vettorato de keeper nog een keer uit, echter zonder positief resultaat.

      In de tweede helft begon DEV al snel met het uitdelen van een cadeautje toen simpel balverlies gelijk afgestraft werd met een schot in de kruising, 2-1. in de tiende minuut brak Quinten op links door na een mooie dieptepass waarna de net ingevallen Floris Imhof scoorde. Helaas ging de scheidsrechter mee in het onbegrijpelijke vlagsignaal van de assistent. In het vervolg van de wedstrijd was verder alles DEV wat de klok sloeg. Onder de druk van de Doornaars wist één van de verdedigers niets anders dan een schot van Joppe in eigen doel te schieten, 2-2. Bij een volgend schot van Quinten kreeg de keeper de bal niet onder controle. Joppe was er als de kippen bij om de 2-3 binnen te schieten. De Amersfoortse doelwachter haalde vervolgens nog een vrije trap uit de kruising van Stijn Gerrits. Kort voor tijd liet Quinten weer eens één van zijn standaard solo's zien. Ook hiertegen was de keeper niet bestand en werd het 2-4.

      De nederlaag van de Amersfoorters was te danken aan deze sterke tweede helft van de koploper. De ploeg staat na 8 wedstrijden nog steeds aan kop met de volle 100% score. Eerste achtervolger Musketiers staat op 7 punten. HVC staat met 12 punten minder op plek 3. Volgende week op Sportpark Tuilland de derby tegen HDS.