• DEV Doorn bond op Tuilland afgelopen zaterdag in de nacompetitie de strijd aan tegen De Meer. Dit team eindigde in hun 3e klasse op de één na laatste plaats met maar dertien punten en een doelsaldo van min 61. Om Sjaak Swart te citeren leek het dus een makkie voor DEV te worden, maar niets was minder waar. De Amsterdamse ploeg, waar Louis van Gaal ooit begon met voetballen, combineerde beter dan DEV. Echter kon De Meer dit nog niet in doelpunten omzetten. Dat kwam trouwens ook omdat de linies onvoldoende aansloten. Angst is ook hier een slechte raadgever. Qua kansen was er wel een behoorlijk evenwicht en een 4-4 ruststand was heel normaal geweest.

    Voor de toeschouwer leek het er in ieder geval op dat DEV bol van de zenuwen stond. Spelers die het hele seizoen ruim voldoende speelden, schoven de ballen zonder uitzondering allemaal in de voeten van de tegenstander. Dat DEV eigenlijk zwak startte was in deze jaargang niks bijzonders. Na tien minuten moest Mark Sluis al flink aan de bak en dat was het begin van de heldenrol die hij in deze wedstrijd speelde. Ook het tweede schot over het doel kwam op naam van De Meer.

    De eerste mogelijkheid was voor Joppe Vettorato, maar dit was zonder resultaat overigens. Een echte kans kreeg DEV in minuut zeventien, toen Quinten de Vries een fraaie schietkans kreeg. Hij vond echter de keeper op zijn weg. Kort daarop werd nog een bal bij DEV van de doellijn gehaald. Na een klein half uur wisten de Amsterdammers toch het eerst te scoren. Ook Mark werd nu bij een doorbraak uitgespeeld door de spits van De Meer. Nog in dezelfde minuut zorgde Mark met een katachtige reactie ervoor dat de achterstand tot één doelpunt beperkt bleef. De laatste periode voor rust was voor de thuisclub. Ook nu weer kreeg Quinten een mooie schietkans, maar de keeper stond wederom hinderlijk in de weg. Op slag van rust ontsnapte Quinten weer eens en zijn voorzet werd daarna door Joppe uit een kansrijke positie overgeschoten.

    De Meer kwam na rust weer beter uit de startblokken en gelukkig had men daar het vizier nog niet erg bijgesteld. DEV speelde na rust wel wat agressiever en dat leidde na een dik kwartier tot de gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Brian Barkey schoot Jelle Staal de 1-1 in de touwen. Nadat Quinten nog een keer de trekker vergeefs had overgehaald kreeg DEV een flinke klap te verwerken. Na twee ongelukkige slidings, moest DEV met tien man verder. In het resterende gedeelte van de tweede helft was nauwelijks te zien dat DEV met een man minder speelde. Beide ploegen kregen nog een goede kans om de score op te voeren. De verlenging was eigenlijk één en al spanning en sensatie, gepaard gaande met de nodige gevallen van kramp. Drinken heren, zoveel als je kunt. Magnesium slikken ook zo'n hulpmiddel. Daartussendoor constateerden we nog een mooie kans voor Quinten die het doel te hoog zocht en twee kapitale reddingen van Mark, plus een poging op de lat boven hem. In het tweede bedrijf waren de kansen weer aardig verdeeld, maar de 1-1 stand bleef op het bord. Penalty’s schieten dus. Mark pakte in die serie twee ballen om vervolgens zelf de beslissende binnen te schieten. Hierdoor kan DEV Doorn zich klaar maken voor de volgende ronde. Deze is dinsdagavond op Sportpart Tuilland tegen Odijk. Odijk won met 3-4 van Focus. Mark Sluis won logischerwijs de Petit Restaurant Chris Man of the Match Award.