• In de uitwedstrijd van DEV tegen Aurora in Werkhoven leek het inderdaad een wedstrijd te worden van de mannen tegen de jongens. De thuisclub was gemiddeld een kop groter dan het kleine mannetjes team van DEV. Gelukkig was dit alleen een optisch verschil want aan de bal voetbalde DEV aanmerkelijk beter. In het rondspelen had men alleen iets meer rekening kunnen houden met het lange natuurgras op dit veld. Korte combinaties lukten lang niet altijd. Bij individuele acties bleef de bal ook wel eens hangen en passes bereikten door dit stroperige veld nog wel eens niet iemand met een DEV shirt aan. Aurora zocht het vaak in de lange bal, maar dat werd meestal keurig opgelost door de jonge defensie. Na tien minuten trof Tim Werkhoven de paal en deed dat na dertig minuten nog eens, maar nu op de lat. In de vijfendertigste minuut werd Joppe Vettorato in de zestien gevloerd en de strafschop werd onberispelijk door Brian Barkey verzilverd, 0-1.

    Na rust hetzelfde spelbeeld waarbij DEV veel aan de bal was via allerlei schijven. In de twintigste minuut na rust brak Lucas Versteeg door die vervolgens fraai 0-2 scoorde. DEV wisselde vervolgens stevig door. Dat ging tijdelijk wat ten koste van de organisatie. Wellicht was dat opzet om keeper Mark Sluis de gelegenheid te geven zijn niet geringe klasse te tonen. Na een mispeer in ons rechter verdedigings blok kon Aurora toch nog de aansluitingstreffer produceren, 1-2. DEV herpakte zich daarna en dat resulteerde in diverse kansen. Zo werd ook de lat nog eens geteisterd. Aurora moest nogal eens aan de noodrem trekken en dus ging de bal nogmaals op de stip. Deze werd gestopt door de Werkhovense goalie maar Kees van der Kooij was wel zo attent om de rebound binnen te schieten, 1-3.

    Conclusie na deze wedstrijd. DEV is klaar voor de competitie en heeft nog steeds genoeg mogelijkheden om blessures en schorsingen op te vangen. Wel moet het echt meer kansen gaan benutten. Te vaak is het in de eindfase gewoon niet goed genoeg. Hopelijk bewaren de mannen uit Doorn dit voor de competitie.