• Na de laatste goede wedstrijd van DEV tegen Candia gingen we er eens goed voor zitten. Helaas begon DEV deze wedstrijd tegen Advendo in Ederveen onder een ongunstig gesternte. Naast alle blessures en weggelopen spelers waren er ook nog eens twee uit de laatste basis met vakantie. Ook aanvoerder Jelle Staal moest wegens ziekte afhaken. Dan krijg je zo'n discussie of dat alleen maar een club overkomt die onderaan staat.. Nou nee, dat hoeft niet want individueel kunnen alle elf ingezette spelers in een goed draaiend elftal een derde klasse aan. Dan moeten de routiniers wel proberen hun medespelers beter te maken en dat lukt niet door veel individueel spel en het afkatten van fouten van je voetbalmaten.. Wedstrijddiscipline en samenwerken is de boodschap Hoe vaak we niet hebben gezien dat we de bal achter rond speelden en weinig diepte zochten. Al die kleine driehoekjes moeten wel als doel hebben om vooruit te komen. En weer hebben we de wedstrijd in het passeren van een tegenstander ruim gewonnen, zonder dat dit ook maar ergens toe leidde.
    Toch was de eerste mogelijkheid voor DEV. Stijn Gerrits schoot een vrije trap van afstand goed in, maar de keeper van de thuisclub greep goed in Niet lang daarna maakte Stijn een onnodige overtreding, die vanaf vijfentwintig meter wel raak was.1-0.
    Na dertig minuten vond de spits van de thuisclub koppend het net uit een corner. 2-0. Een schot op de lat boven Thijs Aalbertsen voorkwam erger.
    Na de rust kwam DEV nog redelijk goed uit de kleedkamers. Er ontstond een licht overwicht zonder tot echt grote kansen te komen. Kees van der Kooij en Lieuwe van den Heuvel probeerden het nog wel met schoten, maar veel richting zat daar niet in. De tegenstander teisterde nog wel de lat en Thijs stopte de rebound vakkundig.
    Na dertig minuten in de tweede helft liet de thuisclub zien hoe je wel een goede aanval kunt afronden. 3-0. Kort voor tijd werd het ook nog 4-0 na, hoe kan het ook anders, door knullig balverlies. Kom op mannen, uitgeblust acteren is helemaal niet nodig.