• De titel zegt het al, DEV slaagde er vandaag in om simpel te spelen. Hierdoor werden de voorwaartsen regelmatig goed aangespeeld die zodoende een verschrikking werden voor de Elster achterhoede.

    Het aantal kansen wat DEV in deze wedstrijd creëerde ging veruit over die van de laatste wedstrijden heen. Alleen dat wegzetten, omdat de tegenstander laag in de ranglijst staat, doet geen recht aan de Doornse prestatie. Oranje Wit was zeker niet de speelbal die ze in de afgelopen jaren waren. Al in de vijfde minuut kreeg de zeer ijverige Tim Werkhoven al een dot van een kans maar in de golfsport zou zijn misser aangeduid worden als een airshot. DEV bleef gevaarlijk en in de 14e minuut bewees Quinten de Vries nog maar eens zijn geweldige schot. Helaas werkte de doellat niet mee. Dat was echter uitstel van executie want de volgende actie van hem was wel raak. Met een prachtig diagonaal schot tekende hij de 1-0 aan. In de twintigste minuut werd het DEV duidelijk dat oppassen de boodschap bleef, toen bij een duel de bal ongelukkig via een DEV-speler richting DEV-doel ging en de Oranje-Wit spits zeer netjes binnenschoot, 1-1. Vanaf dat moment ging DEV weer door met het creëren van kansen, maar de ruststand bleef 1-1.

    Onmiddellijk in de tweede helft was het weer Jelle die net naast schoot. In de 5e minuut kreeg DEV de overwinning eigenlijk op een presenteerblaadje aangeboden. Een van de voorwaartsen van Oranje Wit werd met rood bestraft wegens natrappen. Nadat Tim inmiddels de zoveelste poging waagde, ging de bal in de 57ste minuut op de stip wegens hands. Jelle schoot hiermee de 2-1 binnen. Nog gaf Oranje-Wit zich niet over en de ijverige spits brak weer eens uit en nu trof hij de paal naast Mark Sluis. Kort daarna maakte deze spits de mooiste goal van de wedstrijd. Vanaf ongeveer de middenlijn soleerde hij de hele verdediging voorbij en ook de afwerking was uitstekend, 2-2. Tim Werkhoven liet er geen gras over groeien, want nog in dezelfde minuut scoorde hij na een prachtige aanval de 3-2. Een kwartier voor tijd werd een mooie voorzet van Floris Imhof beheerst binnengekopt door Joppe Vettorato. Quinten en Joppe bleven actief. Een voorzet van de eerste werd door de laatste afgewerkt en zo werd het 5-2. Bij DEV Doorn maakte JO16-01 speler Bram Verberne vlak voor tijd zijn debuut. Rajiv Ridderbosch won de Petit Restaurant Chris Man of the Match Award