• Afgelopen zaterdag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Na de loting wist DEV Doorn dat het in een lastige poule terecht was gekomen met twee derdeklassers en de ambitieuze vierdeklasser VVIJ. DEV Doorn 1 moest echter de eerste wedstrijd spelen op Sportpark de Berekuil in Utrecht tegen Voorwaarts. DEV Doorn wist vanaf minuut één dat dit een pittige middag ging worden. Voorwaarts was elke keer een stapje eerder bij de bal, won veel vaker dan DEV Doorn de één tegen één duels en konden ook veel sneller en makkelijker de vrije man vinden. Dit leidde tot best wat kansen voor de thuisploeg. DEV Doorn kwam in de eerste 45 minuten nauwelijks bij de goal van Voorwaarts. In de 32ste minuut kwam dan ook geheel verwacht de 1-0 van Voorwaarts. Wederom werd er een duel verloren op het middenveld en kwam de bal via een goede steekpass voor de voeten van één van de Utrechtse aanvallers. Waar Mark Sluis al een paar keer een één tegen één situatie onschadelijk wist te maken, lukte dat dit keer niet en stond de ruststand op het scorebord, 1-0.

In de rust werden de moeilijke situaties besproken, maar werd er ook duidelijk gemaakt dat de wedstrijd nog alles behalve verloren was. De tweede helft was dan ook een totaal andere helft dan de eerste. Met bravoure en het nodige enthousiasme werd DEV Doorn steeds gevaarlijker. Dit resulteerde allereerst in een afgekeurd doelpunt van de ingevallen Wiecher Beker. Vlak daarna was het echter eerst Mark Sluis die weer een counter onschadelijk maakte, om vervolgens wel de bal uit het net te moeten vissen, 2-0. Waar DEV Doorn in het verleden nog weleens de moed opgaf, ging de ploeg uit Doorn weer vrolijk verder met het spel van vlak na de rust. Van minuut 60 tot 76 kon DEV Doorn vier keer juichen. Eerst scoorde Pieter Hegger uit een vrije trap, daarna scoorde Tim Werkhoven twee maal via een counter. Bij beide doelpunten was het doelman Mark Sluis die de assist gaf. De vierde treffer was van Paul Okkersen en DEV Doorn was in deze fase oppermachtig. Vooral conditioneel liet DEV Doorn zien veel verder te zijn dan de tegenstander. Deze tegenstander scoorde echter nog wel de 3 4, maar dichterbij kwamen ze niet. DEV Doorn mag trots zijn op deze overwinning die het gezien de tweede helft dik verdiend heeft.

Volgende week speelt DEV Doorn thuis tegen de andere derdeklasser uit deze poule. Dit is het Hilversums Altius, die met 3-2 won van VVIJ.