• In de uitwedstrijd tegen VVZ 49 in Soest leek het er in de eerste helft niet op dat DEV uiteindelijk redelijk gemakkelijk aan het langste eind zou trekken. In de eerste helft zagen we wel pogingen om de spitsen weg te sturen, maar de afstemming daarbij was niet optimaal. Wel kwamen de Doornaars fel uit de startblokken en al na vijf minuten testte Tim Werkhoven de VVZ-keeper. Na een half uur deden Stijn Gerrits en Sam de Haan dat ook nog eens met hetzelfde resultaat. Bij een vrije trap van Stijn was de enige die daar last van had één van de spelers in de Soester-muur. Kort voor rust schoot Jelle Staal vanuit de draai vakkundig in, maar ook nu was de keeper attent. In die eerste helft had VVZ '49 wel het nodige balbezit maar erg veel gevaar kwam daar niet uit voort.

    In de tweede helft zagen we de thuisclub sterk beginnen. Tot twee keer toe kwamen ze alleen voor onze keeper te staan, maar beide keren was Mark Sluis de overwinnaar. Na die eerste acties begon DEV beter te voetballen en na tien minuten rondde Joppe Vettorato een mooie combinatie via links naar behoren af, waarbij de assist van Sam de Haan was. Al na twee minuten verdubbelde Rajiv Ridderbosch de stand vanuit een rebound en stond het opeens 0-2. Even later kwam Rajiv bijna weer op het scorebord, maar zijn kopbal ging nu net over. Na twintig minuten testte Joppe de keeper nog een keer na een fraaie pass van Stijn. VVZ probeerde het vervolgens nog een keer met een vrije trap, die alleen maar gevaar opleverde voor de vogels die daar vlogen. Tim werd daarna op pad gestuurd in een één tegen één situatie en daarin passeerde hij wel de keeper, maar kon een verdediger nog net redding brengen. Dat Mark niet voor de versiering in het doel stond bewees hij zo'n tien minuten voor tijd. Trouwens dat was niet het enige positieve aan onze keeper, want de manier waarop hij de verdediging coachte maakte dat de verdedigende organisatie er goed uitzag. Nadat Tim nog een keer over de goal kopte, gaf hij even later de bal aan Brian Barkey die beheerst afrondde, 0-3. Het jeugdige maar sportieve VVZ '49 scoorde in blessuretijd nog wel de eretreffer, 1-3.

    Leuk was ook het invallen van JO17-01 spelers Tim Hassels Monning en Emanuel Lamers. Daarnaast wel complimenten voor de thuisploeg waar duidelijk progressie was te zien in vergelijking met de heenwedstrijd. Ook zeker complimenten voor de Doornse spelers, die na afloop van deze wedstrijd hoorde dat concurrent Candia '66 gelijk had gespeeld.