• Nieuwsbrief DEV Doorn maart 2023

  Beste allemaal,

  De laatste competitieronde gaat alweer van start. Het beloven nog een paar mooie en spannende weken te worden. Ons eerste staat met afstand bovenaan en het moet heel gek lopen wil het kampioenschap het team ontglippen. Het zou heel leuk zijn als de komende wedstrijden nog meer mensen het team komen aanmoedigen en helpen aan de eindzege.

  Deze nieuwsbrief staat voor een groot deel in het teken van het vrouwenvoetbal. Het team onder leiding van Ebo Ebens is enorm gegroeid zowel qua aantal speelsters als qua voetbalplezier en gaat vanaf vrijdag 10 maart zelfs competitie spelen. Als DEV Doorn zijn wij daar natuurlijk heel blij mee en trots op. In deze nieuwsbrief vind je het programma van de dames, een interview met Ebo en een interview met Tirza, één van onze fanatieke meisjes.

  Maar er is meer leuks te melden. Zo is de voetbalschool weer gestart waar kinderen individuele techniektrainingen krijgen om vooral zelf beter te worden en meer lol in het spel te krijgen. Michel van Aken is één van de winnaars geworden rondom een actie voor hoofd opleidingen. Michel, gefeliciteerd en het is meer dan verdiend gezien alles wat jij voor de club doet. Vanuit de kantine van DEV Doorn hebben Frank Evenblij en Erik Dijkstra hun wekelijkse radioprogramma ‘Evenblij en Dijkstra ter plekke’ gemaakt. De uitzending ging dan wel niet over DEV, maar over Doorn, maar feit dat zij ons hebben gevraagd om mee te werken, is natuurlijk hartstikke leuk.

  Helemaal positief is dat naar aanleiding van mijn oproep vorige keer diverse mensen zich hebben aangemeld om DEV Doorn verder te helpen. Zo komt Lonneke Mulder het bestuur versterken en Marnix Lamers de sponsorcommissie. Ook de groep mannen die dagelijks bij DEV bezig is, heeft uitbreiding gevonden en er zijn nog een paar mensen die zich actief hebben aangemeld om ons te komen helpen.

  Als laatste: 10 mei is een extra Algemene Ledenvergadering met als belangrijkste onderwerp de contributie voor aankomend seizoen. Ik zie jullie graag daar en anders langs de velden.

  Met sportieve groet,

  Casper Polak (voorzitter@devdoorn.nl)

   

  Vrouwenvoetbal wedstrijdprogramma

  Na een jaar trainen is het eindelijk zover: de DEV Dames starten met het spelen van wedstrijden. De eerste wedstrijdavond vindt plaats op vrijdag 10 maart om 19.00 uur bij VRC Veenendaal. De overige wedstrijddata zijn 31 maart, 14 april, 21 april en 12 mei. De eerste thuiswedstrijd is op 21 april en dat wordt een groot feest.

   

  Een gesprek met de Ebo Ebens, trainer van de vrouwen

  Circa een jaar geleden begonnen zeven vrouwen bij DEV Doorn. Nu staan er maar liefst elke vrijdagavond 25 speelsters op het veld waarvan een groep ook nog eens competitie gaat spelen. Drijvende kracht achter dit succes is Ebo Ebens. Wie is hij? Lees hier zijn verhaal.

   

  In de spotlights: Tirza uit MO13

  Iedere editie van de nieuwsbrief stelt een DEV- lid vragen aan een ander DEV- lid. Deze keer stelt Annika (lid Dames 1) aan Tirza (MO13) enkele prangende voetbalvragen.

   

  Michel van Aken winnaar actie hoofd opleiding

  Begin dit jaar ging de KNVB op zoek naar de toegevoegde waarde van de Hoofd Opleiding (HO). Verenigingen en trainers werden opgeroepen om de mooiste verhalen over hun HO in te zenden, zodat we deze belangrijke rol in het voetbal nog eens goed kunnen uitlichten. Inmiddels zijn de winnaars bekend en onze Michel van Aken is daar één van.

   

  Sponsor in de schijnwerpers: Jumbo van Dommelen

  Sinds vorig jaar is Jurgen van Dommelen eigenaar van de Jumbo in Doorn. Jurgen gelooft in lokaal ondernemerschap en de maatschappelijke rol van DEV Doorn. Wekelijks zijn er meer dan 400 leden actief op de velden, zijn er vele vrijwilligers in touw en is er in het weekend veel reuring op en langs het veld. Nadat de nodige veranderingen in de winkel zijn doorgevoerd had Jurgen vorige week even tijd om met zijn bord op de foto te gaan. Naast de bordsponsoring sponsort Jumbo ook regelmatig het fruit of de lunch van de voetbalschool.

   

  Laatste kans: met korting naar FC Utrecht

  18 maart treft FC Utrecht thuis GO Ahead Eagles. Jij kunt daar met korting bij zijn. Kijk hier voor meer informatie.

   

  Evenblij en Dijkstra ter plekke vanuit de DEV-kantine

  Zaterdag 25 februari hebben Frank Evenblij en Erik Dijkstra vanuit de DEV-kantine hun wekelijkse uitzending gemaakt. De moeite waard om terug te luisteren.

  Belangrijke data

  · 10 maart: start competitie vrouwenteam

  · 21 april: eerste thuiswedstrijd vrouwenteam

  · 26 april: voetbalvakantiedag

  · 10 mei: Algemene Leden Vergadering

  · 3 juni: Jeugdslotdag

  · 24 juni: Vrijwilligersavond

  · 16, 17 en 18 augustus voetbalvakantiedagen zomervakantie