• Als er ooit een wedstrijd is geweest waarbij DEV de dubbele cijfers had kunnen halen, dan was het wel in deze uitwedstrijd tegen DVSA. Naast het feit dat DEV sowieso de betere voetballers had, bleek dat de Amerongers het wegvallen van een aantal basisspelers niet genoeg konden opvangen.Bij DEV leek het er weer op dat ook nu weer blessures vrij makkelijk op te lossen zijn. De pot met wissels is echter niet oneindig en daarom is het altijd jammer wanneer goede spelers onnodig gele kaarten krijgen.

    Al in de vijfde minuut vond Paul Okkersen het net na een ingooi van Joppe Vettorato.Kort daarop was Mark Sluis weer eens winnaar in een 1 tegen 1 situatie. Het aantal reële kansen die DEV kreeg, waren niet meer met twee handen te tellen. Zo verscheen Jelle Staal meerdere malen kansrijk voor het Amerongse doel en ook de staatsgevaarlijke Joppe Vettorato had wel wat mogelijkheden om het net te laten bollen. Eén keer trof hij daarbij de paal.

    Twee zaken waren opvallend. Op de eerste plaats was daar het vroeg druk zetten door de Doornaars en daarnaast was de opbouw van een hoog niveau. Jammer dat DEV ook het record buitenspel staan brak, maar dit was ook het succes van de in de regio bekende grensrechter. Die eindpass kan soms een fractie sneller zodat de angel uit de defensie van de tegenpartij kan worden gehaald. Ook meer alert zijn door de voorwaartsen op het oplopen van de defensie kan absoluut helpen in het creëren van kansen. Deze tegenstander was er bewust op uit, om DEV iedere keer in die val te laten trappen. Op slag van rust maakte Quinten de Vries een solo van Joppe beheerst af, 0-2.

    Na rust was het meteen weer raak. Jelle Staal trof nog een keer de paal alvorens de 0-3 binnen te schieten na een assist van Joppe Vettorato. De 0-4 had dezelfde hoofdrolspelers in ook dezelfde rollen: Joppe voor de voorbereiding, Jelle voor het afmaken. Verder ging trainer Rick Andeweg met deze stand terecht weer over op het inzetten van de wissels en zodoende kreeg reservedoelman Sander de Zeeuw een half uur speeltijd en werd dus doelman Mark Sluis rust gegund. Het beeld van kansen en buitenspel staan veranderde niet echt, totdat de scheidsrechter kort voor tijd eindelijk een vlagsignaal niet honoreerde waardoor Joppe nu zelf binnen kon schieten. Deze 0-5 werd ook de eindstand.