• Na ruim 6 maanden mochten wij eindelijk weer eens een thuiswedstrijd spelen. De wedstrijd tegen Woudenberg stond op het programma. De omstandigheden voor een heerlijke pot voetbal waren volop aanwezig. Een nazomers zonnetje, fijne temperatuur en een voortreffelijke, iets vochtige, grasmat. Ook hadden de vrijwilligers van ‘Commissie Onderhoud’ de belijning prima op orde gebracht! Heel fijn! Iedereen, spelers, coaches en publiek hadden er zin in.

    Na de warming en de gezamenlijke peptalk betraden wij met heel veel vertrouwen het veld. De punten zouden vandaag in Doorn blijven!
    De eerste helft verliep geheel volgens plan. Bij ons géén lange ballen van achteruit, maar de voetballende oplossing heeft de voorkeur. Hoewel Rijk, onze vertrouwde sluitpost, een beetje geblesseerd was aan zijn voet, heeft hij iedere keer de vrije man gevonden. Dit kwam ook doordat Jesper, Thijs, Seppe en Yulius ons strijdplan telkens goed uitvoerden. In dit verslag kunnen we hier natuurlijk niet teveel over vertellen (de concurrentie leest mee ;-)), maar het publiek herkent de in-getrainde patronen steeds beter. Ook een aantal trainers/coaches van andere DEV-elftallen die stonden te kijken spraken hun bewondering uit. Erg leuk!
    De zijkanten werden uitstekend bespeeld door Friso en Paul aan de rechterkant en Melle en Teun aan de linkerkant. Wanneer DEV balbezit had, hielden zij het veld mooi groot en waren ze goed aanspeelbaar, waardoor Diede en Thijmen ‘in de as’ veel ruimte en kansen kregen. De eerste helft leverde dit veel mooie aanvallen op en gelukkig ook een aantal doelpunten (2x Diede, 1x EG)). Ruststand 3-0.
    Na de rust leek de wedstrijd plotseling te kantelen. Woudenberg begon duidelijk feller en zij scoorden snel 3-1. Heel vreemd hoe we in deze fase van de wedstrijd het vertrouwen helemaal kwijtraakten. We gingen lopen met de bal terwijl er genoeg vrije mensen aanspeelbaar waren, we schakelden traag om wanneer we de bal verloren en sommige spelers leken het spoor een beetje bijster op de plaats waar ze op dat moment opgesteld stonden. Ondanks het mindere spel hebben we de voorsprong wel weten uit te bouwen. Ons 4de doelpunt werd gescoord door Seppe en de 5-1 werd, na een knappe solo van Friso, gescoord door Thijmen. Wedstrijd gespeeld, punten in de pocket zou je zeggen. Niets bleek minder waar, want de spelers van Woudenberg zetten er nog eens de schouders onder. Dit resulteerde al snel in de 5-2 en na een misverstand in de verdediging werd het zelfs 5-3.Het zal toch niet gebeuren….. Gelukkig niet. Woudenberg heeft in de laatste minuut nog een keer weten te scoren waardoor de eindstand 5-4 aan de KNVB kon worden doorgegeven en wij samen met GVVV nog bovenaan in onze poule staan. Dat is erg mooi en leuk, maar de ambities van het team gaan verder. Daarom zullen we met elkaar hard moeten blijven werken en serieus trainen om beter te worden. En hopelijk kunnen we dan een steeds groter deel van de wedstrijd ons mooie spel laten zien. Dat zou toch mooi zijn?