• Gefeliciteerd! Eind maart was het dan zover. DEV Doorn vierde haar 95e verjaardag.  

  Hierop inspelen is vandaag de dag natuurlijk bijzonder. Wat kun je wel, wat mag nog niet? Nu hebben we de afgelopen tijd digitaal kunnen genieten van anekdotes van DEV persoonlijkheden uit ons roemrijke verleden. Hugo dank hiervoor nogmaals. Twintig jaar geleden, tijdens ons 75 jarig jubileum brak de MKZ-crisis los, ofwel een uitbraak van de veeziekte mond-en klauwzeer in Europa, die in Nederland door preventieve ruimingen aan ongeveer 300.000 dieren het leven kostte. Het organiserend jubileum comité had destijds 10 dagen elke dag een activiteit bedacht. Met bussen en een ontheffing voor dit evenement van de burgemeester werden supporters per bus naar Sportpark Tuilland gebracht om DEV tegen oud-FC Utrecht te kunnen zien spelen, want het boerengebied via de Buurtweg mocht je niet zomaar in.

  Vanaf 27 jaar trainen met vier
  Nu 20 jaar later, hebben we corona al een jaar onder ons. Vanaf dinsdag 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, dat geldt dus ook voor voetbal. Voorwaarde is dat de spelers 1,5 meter afstand houden. Voor de leden tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden, dat blijft overeind.

  Kunnen we dan helemaal niets aan ons 95e verjaardag doen? Graag willen wij als vereniging immers uitstralen en horen bij die sportverenigingen die iedere kans zien om iedere leeftijd op Sportpark Tuilland te kunnen laten bewegen of bijeen langs de lijn te laten komen, met inachtneming van de coronaregels die gelden momenteel. Het clubgebouw en het terras mag nog niet betreden worden, jubileum klaverjassen zit er helaas niet in, maar, zo hebben we bedacht, een ander event wel. 

  Geen feest dus, maar wel een potje senioren voetgolf (dit is de speluitleg

  Sportieve groet, DEV Doorn bestuur