• In de uitwedstrijd in Rhenen tegen Candia '66 incasseerde DEV zijn eerste nederlaag van de competitie. De 4-1 einduitslag had nog veel groter kunnen zijn als Mark Sluis niet zo'n berepartij had gekeept. Candia '66 bleek namelijk een uitstekende ploeg te hebben. Het feit dat DEV na dertig minuten al met tien man kwam te staan doet niets af aan het feit dat DEV niet de vorm van de dag toonde.

      Vanaf het begin leek het erop dat DEV zich aanpaste aan de tegenpartij en hen veel te ver liet komen. Het vroeg vastzetten van de tegenstander zoals in andere wedstrijden gebeurde niet, waardoor het ook al in de eerste dertig minuten behoorlijk eenrichtingsverkeer was. Wanneer men besluit om de tegenstander te laten komen is het natuurlijk een ijzeren regel dat de duels op eigen helft gewonnen moeten worden en dat zagen we te weinig terug. In de eerste helft heeft DEV zegge en schrijven twee keer een bal over gekopt. Verder is men niet gevaarlijk voor het Rhenense doel geweest. Het totaalplaatje van deze wedstrijd was dat men niet onder de druk van de tegenstander uit kon spelen. Die enkele keer dat we wel op de helft van de tegenstander waren, zagen we bij balverlies een combinerende tegenstander die weinig in de weg werd gelegd door de DEV-voorwaartsen. In de veertiende minuut kapte een voorhoedespeler van Candia naar binnen en zijn afstandsschot verdween in de kruising, 1-0. Even later maakte Rajiv Ridderbosch een sliding op de bal en de voor de rest prima leidende scheidsrechter trok de rode kaart. Dit tot verbazing van velen in en langs het veld. Met tien man werd het er niet makkelijker op en tot de rust zagen we zeker vier kapitale reddingen van onze keeper. Zeer weinig stelden we daar tegenover. Wellicht dat de onzen wat ijs uit het besneeuwde Doorn hadden meegenomen naar het prachtige groene veld in Rhenen, want de keren dat de bal niet onder controle gebracht kon worden waren niet te tellen.

      Pas in de vierenvijftigste minuut kwam het eerste schot van de voet van Quinten de Vries. Drie minuten later kreeg Candia een strafschop, maar ook nu bewees Mark zijn klasse. Tien minuten later kon Mark een schot niet onder controle krijgen en de rebound werd vervolgens afgewerkt, 2-0. Na zevenenzestig minuten werd een goede aanval van Candia succesvol afgerond en stond het 3-0. Gek genoeg nam DEV in die tweede helft met tien man eigenlijk meer initiatief dan in het eerste gedeelte. Zo werd een voorzet van Joppe Vettorato door Tim Werkhoven netjes afgerond, 3-1. In de slotfase wist de thuisclub bij een rommelige situatie ook nog de vierde te maken.

      Laten we het er maar op houden dat er in een competitie altijd een mindere wedstrijd tussen zit, want met deze spelers moet beter voetbal mogelijk zijn.