• Eindelijk weer eens dat wedstrijdgevoel!

  Vandaag eindelijk weer eens de wei in voor een wedstrijd. Beetje surrogaat natuurlijk want we speelden gewoon met een melange van de O14-1 en O13-1. Rood-wit tegen Zwart. Maar voor de rest was de hele entourage die van een wedstrijd: met een scheidsrechtelijk trio-, coaches-, hoekvlaggen-, officiële speeltijden…. Het allerbelangrijkste was dat de jongens zelf met een wedstrijd mentaliteit het veld opkwamen. Daar ben je dan als coach niet alleen blij mee, maar zelfs trots op want het valt niet altijd mee om als je bijna 13/14 bent de moed erin te houden.

  Zo werd het een echte partij waarin ‘Zwart’ het sterkste aan de wedstrijd begon. ‘Rood-wit’ liet zich een beetje terug dringen waardoor Zwart alle tijd had om rustig op te bouwen. Toch was de eerste poging van Bart (van Rood-wit). Maar met Jorden op doel voor Zwart is scoren nog moeilijk zat natuurlijk.
  Een communicatie foutje in de verdediging bracht de vandaag productieve Marcus in stelling waardoor ook de prima keeper van Rood-wit Rijk ook machteloos stond: 1-0 voor Zwart.
  In het tweede deel van de eerste helft werd Rood-wit sterker en begon meer op de helft van de tegenstander te spelen. Daardoor ontstonden ook kansen waarin met name Jip het een aantal keer probeerde.
  Deze goede lijn van Rood-wit werd doorgezet in de tweede helft maar het zat de rood-witten niet mee. Mooi getrapte corners van Maurits werden van de lijn gered en een bal van diens voet belandde via de paal in de handen van Jorden. De voetbalwet ‘scoor je zelf niet , dan….’trad in werking. Marcus tekende met een fraai schot voor de 2-0 en daarna werd het ook nog 3-0 door Mees. De aanleiding voor de 4-0 heb ik gemist, maar in algemene zin zag ik wel hoe onze verdediging een beetje een ‘geitenkaas’ was zo nu en dan, een beetje naar voorbeeld van het Nederlands elftal tegen de Turken…
  Gelukkig redde Emmanuel – die al veelvuldig aan de bal was geweest in de wedstrijd – de eer door met een puntertje de 4-1 te scoren.
  Al met al een leuke pot voetbal waarin twee over-all gretige teams weer eens lieten zien waarom zaterdag de mooiste dag van de week is.