• Verleden week speelde de JO15-1 een goede partij, maar verloor met 2-1 (waar het ook 3 of 4 -0 had kunnen worden). Deze keer was er wel een match tussen het spel en de uitslag en gingen we na de uitwedstrijd tegen CDW met maar liefst 0-6 naar huis. Ik durf te zeggen dat het voetbal zelfs beter was dan verleden week, maar de tegenstander was eerlijk gezegd ook van een ander niveau. Hoewel de Wijkers wel een even talentvolle- als klemvaste keeper onder de lat hadden staan, waardoor onze voorhoede extra werd aangesproken werd op creativiteit, durf en slimheid. Ik wil maar zeggen – er hadden er nog meer in gekund en misschien wel gemoeten, maar al met al geeft de uitslag de wedstrijd wel goed weer.
  Het begon als een kopie van verleden week, met vol druk op de bal waardoor het spel zich vooral op de helft van CDW afspeelde. Dat leidde tot veel balbezit en al snel ontstonden er mooie combinaties. Emanuel gaf een fijn besnaarde dieptepass op Jip die precies op het juiste moment op snelheid vertrok en de 0-1 binnen schoot. Niet lang daarna weer een mooie aanval waardoor Maurits zijn eerste van vier binnenschoot. Dat er ook kansen aan hem voorbij gingen hoeft geen reden te zijn hier chagrijnig naar te kijken: ten eerste is het ook een pluspunt dat je zoveel kansen en mogelijkheden creëert en komaan: vier is toch ook weer een indrukwekkende productie.
  Na die 0-2 volgde er een fase in de wedstrijd met een hele reeks corners achter elkaar waarna de concentratie ietsje inzakte en we wat hachelijke half gelukte passjes achterin zagen.
  Dan was het fijn dat er dan zo’n aanval op volgde die vanaf onze helft de hele verdediging van CDW aan gort speelde alsof die er helemaal niet stond: Niels vanaf rechts op de slim vrijgelopen Pieter-, Pieter op de doorgelopen Jip-, Jip in de loop mee met Maurits en raak: 0-3.
  Het was zo’n mooie aanval dat er prompt wat gemakzucht in het team sloop; alsof je de rest van deze vroege ochtend wedstrijd wel op halve kracht afkon. Er kwam gepruts van achterin waardoor Emanuel – verder goed spelend op de positie van de geblesseerde Niek – een penalty veroorzaakte.
  Een reflex met de linker voet van Felipe voorkwam de aansluitingstreffer en daarmee werd het rust.

  Na de rust duurde het weer een tijdje voordat DEV weer echt op stoom kwam, maar daarna ging het echt nog maar één kant op. Gijs had een subtiel voorzetje op Maurits die alweer raak schoot. Milan daarna nog met een gemikte kopbal in de hoek, maar ja… dat keepertje hè. Milan werd kort daarna nog wel weg gestuurd door Maurits en dat werd een assist want Milan scoorde de 0-5. Het slot akkoord kwam alweer van onze spits die vanaf de zestien meter lijn een bekeken schuiver had die zelfs dit keepertje te machtig was en zo kwam de 0-6 op het bord. Traditioneel kwam daarna nog een bal van zijn voet op het houtwerk; daar moeten ze ook maar eens punten voor gaan geven…

  Het was al met al een prima wedstrijd van DEV met veel inzet en beleving. Vooral met dat laatste zijn Jos en ik heel tevreden. Je merkte het ook aan de bankzitters. Nog niet zo lang geleden hoorde je dan achter je rug flarden van gesprekken over games of huiswerk of zo; nu zaten de bankzitters er allemaal helemaal in en leefden ze hartstochtelijk mee met de verrichtingen van hun collega’s in het veld.
  Alle reden om met vertrouwen de rest van dit seizoen in te gaan!