• Bennekom was al eens bij ons komen sparren op een tropische en benauwde dag in augustus. Het was toen 1-1 geworden terwijl Bennekom geruime tijd met een man minder had gestaan. Een goede tegenstander dus, eigenlijk net iets beter dan wij. Maar dat is precies wat je wilt in oefenduels: wedstrijden waar je je aan kan optrekken en kan verbeteren.
  Met Niels, Milan en Marcus als absenten en een paar spelers niet helemaal 100% fit heb je ook wat te doen als team om er kort op te zitten en met z’n allen druk te zetten. Dat was nodig ook want al in de tiende minuut moest Ruben op de doellijn redden en kort daarop moesten Niek en Felipe alle zijlen bijzetten na een te korte terugspeelbal. Met Simon op links en Thijn op rechts stond het met Ruben naast Niek ook prima achterin.
  In zo’n wedstrijd vallen de kansen niet als rijpe appels uit de boom wat betekent dat – als die zich wel aandienen – je er meteen vol voor moet gaan en moet uithalen. Dat deed DEV niet altijd, maar wel Roan die zijn knal op de lat uiteen zag spatten. In de 25ste minuut nog een mooie aanval met Gijs en Jip die strandde in schoonheid. Ook Bennekom kreeg niet veel kansen maar toen het een keer zo ver was gingen zij er efficiënt mee om: in de 31ste minuut een voorzet vanaf links precies op maat voor de spits die vlak voor Felipe de bal tot een doelpunt wist te verlengen. 0-1 werd het zo en dat leek zomaar de ruststand te gaan worden tot er drie minuten later een corner van DEV werd afgeslagen wat Maurits ertoe aanzette de bal met veel overtuiging vanaf een metertje of 20 in te knallen. 1-1.

  Als je veel en effectief druk wilt zetten is er uiteraard veel werk aan de winkel voor het middenveld. Daar begonnen Roan, Gijs en Jurre waarbij de laatste zich ook nadrukkelijk liet gelden. Later kwamen Gillian en Pieter er als vervangers in die ook meteen vol aan de bak moesten. Toch vonden we langs de kant dat de tegenstander soms toch nog wat te veel ruimte kreeg. Stof om het even over te hebben in de rust.
  In het tweede bedrijf nam Jens het stokje over van Simon en kwam Yusuf in de plaats van Estelle. Het middenveld kwam wat beter tevoorschijn en zo ontstond er zowaar een fase waar DEV het initiatief wat meer nam. Een mooie aanval waar Yusuf en Jip bij betrokken waren had de voorsprong op het bord kunnen brengen maar ging net naast.
  Zo leek de wedstrijd langzaam af te stevenen op een 1-1 gelijkspelletje, tot er in de 74ste minuut een penalty aan de tegenstander werd toegekend. Terecht, maar onnodig door onszelf veroorzaakt. Met nog zo’n zes/zeven minuten op de klok maakten wij ons al op om de tegenstander te feliciteren toen DEV nog één corner kreeg… Het leek in bepaalde opzichten veel op de situatie uit de eerste helft. Ook hier werd de corner afgeslagen en ook hier leidde dat tot een bevlieging van Maurits. Vanaf ongeveer dezelfde afstand – maar nu nog mooier schoot Maurits de bal met een prachtige curve in de hoek: 2-2 en bijna direct daarop het fluitsignaal.
  Prima gelijkspel tegen een prima tegenstander. Met nog genoeg leerpunten om weer mee verder te gaan in deze voorbereiding op de derde fase.