• Gij zult de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is, maar wat DEV vandaag in de thuiswedstrijd tegen SVP liet zien, maakte toch wel duidelijk dat men kampioenskandidaat nummer 1 is. In de eerste helft was DEV onmiddellijk de betere ploeg zonder tot grote daden te komen. In de tweede helft werd er gewoon goed gevoetbald en de 4-1 eindstand was eigenlijk maar een zwakke afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

Al in de beginfase nam DEV de leiding toen Lucas Versteeg attent reageerde bij een scrimmage voor het doel van de Veenendalers, 1-0. Vervolgens kregen we het ritueel wat we wel meer gezien hebben: Schoten van Tim Werkhoven en Quinten de Vries die wel de achterlijn overstaken maar niet de doellijn. Een minuut of vijf later benutte SVP één van de weinige kansen bij een moment van zwak uitverdedigen van de Doornse defensie en stond het opeens 1-1. DEV nam daarna het initiatief gewoon weer over en een bal van Jelle Staal moest door de SVP-defensie van de lijn worden gehaald. De gasten kwamen daarentegen weinig tot niet in de zestien van DEV. Tegen de rust onderschepte Beau van Ede een bal en ging vervolgens alleen op de keeper af. Volgens uw verslaggever had iemand het doel verplaatst want ook nu trof DEV geen doel. Nog was de koek niet op want een prachtige combinatie tussen Stijn Gerrits en Joppe Vettorato werd door laatstgenoemde fraai afgewerkt, 2-1. Quinten de Vries kon daarbij niet achterblijven. Alleen heeft hij een abonnement op het houtwerk. De staander moet toch wel geleden hebben op zijn kiezelharde schot.

Met het inbrengen van Brian Barkey liep het vooral op het middenveld wat gestroomlijnder en dat resulteerde in zeer veel balbezit. Een schot van Quinten zo'n tien minuten na rust trof nu wel doel en zorgde voor de 3-1. Even later werd een mogelijkheid van Brian door de keeper gestopt. De enige echte kans van de gasten ontstond nadat er bij een uitval iets verkeerd getimed werd, maar Romek bewees dat hij toch wel snel is als het moet, met als resultaat een uitstekende redding. In de vijfentwintigste minuut kuste een vrije trap van Brian de lat. Wellicht de mooiste goal in deze wedstrijd werd gemaakt door Joppe. Een geweldige strakke voorzet van Quinten werd keurig binnengetikt door Joppe. Wat DEV in die tweede helft liet zien was de gretigheid waarmee bijna elke bal onmiddellijk veroverd werd en de ragfijne combinaties die daarop volgden. Nu twee weken vrij en op 4 maart uit naar VVZ '49. De Petit Restaurant Chris Man of the Match Award ging naar Quinten de Vries. Pupil van de week was Nason Cornelia (JO11-02).