• Met zon, maar een straffe wind startten de elftallen hun 2e ontmoeting dit seizoen. Aan de zijde van DEV was bijna de gehele selectie compleet. Alleen onze stylist Lucas ontbrak helaas. Zes spelers op de reservebank en niet iedereen op de bank geheel fit. De eerste 20 minuten ging het spel op-en-neer. De elftallen hielden elkaar in evenwicht. Helaas moest DEV al heel snel onze 2e spits Karel verliezen omdat hij een lelijke val maakte tijdens een duel. Karel viel ongelukkig op zijn schouder en had naar later bleek zijn sleutelbeen gebroken. Verzorger Pascal had Karel geholpen met het aanbrengen van een mitella om zo zijn arm en schouder te ondersteunen. Sim, ook niet geheel fit, was zijn vervanger. Karel richting ziekenhuis.

    In minuut 7 een combinatie via Jeremy en Simen waarna de bal bij Sim belandde die de bal gekeerd zag worden door de goed keepende speler van Aurora. Het was toch wel te zien dat Aurora voordeel had van hun fysieke overwicht. Tevens speelden zij de bal goed rond over meerdere schijven. Door slordig balverlies in minuut 23 werd de bal opgebracht via de as van het veld alwaar spelers werden uitgespeeld en Aurora daardoor een kans creëerde met de 0-1 als resultaat. DEV was in deze situatie minder alert en vergat te anticiperen tijdens de omschakeling. Niet veel later een spelmoment voor DEV in het 16-meter gebied na een corner. De bal belandde duidelijk op de arm van een Aurora speler maar de goed leidende scheidsrechter had het vermoedelijk niet kunnen zien. Ook dat hoort bij het spel. Aurora had in deze fase van de wedstrijd duidelijk het betere spel. Door combinaties, voorafgaand aan balverlies door DEV, werd opnieuw het middenveld uitgespeeld maar de bal ging naast het doel. Een mooie kans voor DEV kwam nadat de bal via combinaties over de as naar Oscar werd gebracht die de bal over de uitkomende keeper lepelde. De bal ging net naast de verkeerde kant van de paal. In minuut 36 kreeg Aurora een vrije trap. De bal werd gedragen door de wind en ging over onze keeper Guus richting de achterlijn naast het doel. De bal werd echter door een alerte speler van Aurora, zo leek het via een hakbal, teruggetrokken voor het doel waarna de bal in het net werd geschoten met de 0-2 tot gevolg. DEV stond erbij en keek ernaar! Net niet scherp genoeg en eigenlijk een tweede cadeautje voor Aurora. DEV had het gewoonweg moeilijk om de bal goed rond te spelen. Drie of vier keer de bal naar elkaar toespelen lukte niet door slordigheden of de bal zonder “plan” weg te schieten waarna de bal gewoonweg in de voeten van de tegenstander belandde of er werden lange ballen gegeven die onderschept werden door de verdedigers van Aurora. Eigenlijk zagen wij dit nagenoeg de gehele wedstrijd. De spitsen stonden hierdoor op een eiland en werden niet bereikt. Ook stonden onze aanvallers tegen een overtal van verdedigers te spelen. Ruststand 0-2.

    De 2e helft begon met een kans voor DEV. De bal werd goed via de flank gespeeld en Oscar speelde op snelheid de verdediger uit waarna de voorzet door Simen getracht werd op het doel te koppen. De bal miste echter richting en deze goede kans was verkeken. Zo ook in minuut 58 kon Oscar naar het doel lopen en vanuit een schuine hoek schoot hij op het doel. De keeper redde, liet de bal los en er was geen DEV-speler in de buurt om deze bal in te tikken. DEV kon zo wel kansjes creëren maar het ontbrak aan de finesse. Ook nu was Aurora beter aan de bal. Zij gebruikten ook in de 2e helft hun fysieke voordeel in de duels. Zij waren hierin slimmer, ook dat mag wel gezegd worden. Een behoorlijke overtreding op Simen leverde de serieuze kans op voor DEV omdat de scheidsrechter door liet spelen, maar ook deze kans die voor het inschieten lag werd helaas gemist. De overtreding werd wel bestraft met een gele kaart. Maar zelfs tegen 10 man van Aurora kon DEV geen vuist maken. Er kwamen nog kansen voor DEV zoals in minuut 80 toen de bal via de flank via Oscar bij Erik kwam die mee was gekomen en de bal direct cross in de verre hoek schoot. Ook deze moeilijk bal werd gered door de keeper van Aurora. Simen kreeg nog een kans na een voorzet van Oscar. De bal miste kracht en was wederom een gemakkelijke prooi voor de keeper. Aurora speelde een gewonnen wedstrijd en kwamen eigenlijk niet meer in gevaar. Ook zij creëerden kansen maar zij troffen in de tweede helft ook het doel niet meer. Onze verdediging stond goed. Wij hadden het op eigen veld natuurlijk liever anders gezien. Een beter resultaat. De motivatie was er wel maar het ontbrak aan een goede uitvoering. Volgende week de uitwedstrijd tegen Musketiers JO19-1. Aanvangstijd 10.00 uur.

    Wij wensen Karel beterschap, een snel herstel na zijn ongelukkige val. Karel wij gaan jou missen als speler. Wij hopen dat je dit seizoen nog kunt terugkeren.
    Negen weken hebben jullie de verslagen moeten missen vanwege een voetblessure bij jullie reporter. Volgende week idem dito maar de verslagen van de volgende wedstrijden komen zeker weer op onze DEV-site. Het was ook weer goed om te zien dat er veel familie aanwezig was om het team te ondersteunen.