• Een jaar geleden, op 10 mei 2021, verloren we onze voetbalvriend Jorden. Jorden was een zeer talentvolle keeper. Een rots in de branding. Met een mentaliteit op trainingen en wedstrijden waar de trainers verzot op waren en die ook een grote uitstraling had op de andere spelers. Een populaire knul ook die graag gezien was door zijn medespelers die hij ook steeds met veel respect en aanmoediging benaderde.

    De schokgolf die op die dramatische dag door ons dorp trok was bijna voelbaar. En trof natuurlijk ook op een heel intense manier zijn teamgenoten en voetbalvrienden van de (toenmalige-) JO14-1. De dag erna – toen het drama zich in volle hevigheid aan ons had geopenbaard – hadden zijn teamgenoten zelf al bedacht dat ze samen moesten komen. En ze uitten hun emoties op de enige manier die ze konden bedenken: ze gingen voetballen.

    De dood van Jorden heeft op ons allemaal een onuitwisbare indruk gemaakt. Niet dat we het er dagelijks over hebben. Daar is het ook nog steeds te pijnlijk voor. Zoiets zit meer van binnen. En toch is er uit al dat verdriet ook iets moois ontstaan: je ziet hoe de jongens – die nu allemaal O15 zijn geworden – een hechte gemeenschap is geworden. Als je met elkaar zoiets ergs meemaakt schept dat ook een hechte band. En dat zie je weer terug op het veld. Door te voetballen.

    We zullen Jorden nooit vergeten.

     

    Aanstaande woensdag wordt een herinneringswedstrijd gespeeld tussen JO-15-1/2 en JO-16-1. De aftrap is om 20.00 uur.