• Met het carnavalsgedruis op de achtergrond was het deze middag uit tegen Hoogland. Een oude bekende waar we afgelopen zomer twee keer van hadden weten te winnen, de laatste keer zelfs ondanks drie ingevallen O18 spelers (!).
  Hoogland begon met veel inzet aan de wedstrijd waardoor er in de eerste fase 21 spelers in of nabij onze zestien stonden en DEV de bal niet in bezit wist te krijgen. Toen de eerste storm een beetje was gaan liggen lukte het aan de bal blijven beter maar zag je hoe we toch – een wederkerend euvel – van drukte naar drukte bleven voetballen – het veld veel te klein hielden en daardoor niet genoeg aan effectief voetbal toekwamen. Ondanks dat DEV in deze fase wel degelijk veel balbezit had. Kansen moesten komen door bevliegingen van individuele spelers. Zoals de vandaag goed spelende Roan die vanaf de rand zestien een goed schot had dat op via de paal en de rug van de keeper de lat raakte. Dan ontbreekt ook dat beetje geluk dat je in zo’n wedstrijd nodig hebt. Kort daarop in de zestiende minuut nog een schot van Gijs, maar te veel op de keeper af. Gijs die er ook positief bovenuit stak, zonder dat ik nou kan zeggen dat er vandaag bij ons echte uitblinkers bij liepen.

  Toch noem ik nog één die ook het predicaat ‘er bovenuit steken ‘ verdiende: Yusuf. Hij speelde vandaag op een wat exotische positie: namelijk op linksvoor. Maar daar zagen we hem hard werken en zo nu en dan toch wel degelijk voor wat dreiging zorgen. En hij was betrokken bij de 0-1 toen Gijs op slag van rust een vrije trap mocht nemen. Dat deed hij bekwaam-, Yusuf liep goed naar waar de bal ging komen en forceerde door die loopactie dat een verdediger een eigen doelpunt maakte.

  Lang konden we niet van die voorsprong genieten want al kort na de hervatting scoorde Hoogland. Eén van de twee (echte-) kansen die zij zouden krijgen vanmiddag. Dan ben je effectief bezig en daar lag toch een probleem bij ons. Want kansen kwamen er echt wel. Yusuf met een geplaatst schot dat gepareerd werd. Maurits met een vrije trap die de keeper net naast kon tikken.
  Als je dan niet effectief bent en het geluk lacht je ook niet toe dan kan je dat alleen maar compenseren met pit-, bevlogen en intensief voetbal. Maar het was allemaal een beetje mat en tam.
  Dus Hoogland met die tweede kans en boem: ook weer meteen raak: 2-1.
  Heel even nadat de tweede helft halverwege was kwam het elan er iets meer in en hing een doelpunt zowaar in de lucht: Jip met een schot dat uit de hoek werd gehaald-, Niels met een rebound en Jip nog een keer van heel dichtbij.
  Maar het zat er gewoon niet in, zelfs een gelijkspelletje niet.
  Pas op 2 maart gaat het verder en dan moeten we er gewoon weer staan.