• Zaterdagochtend 09:00, DEV JO13-1 vs Bunnik JO13-1. Bij winst zijn we kampioen. Motivatie is voor deze wedstrijd niet nodig want van de 11 wedstrijden die er gespeeld zijn, hebben we er 1 verloren, tegen Bunnik... Dus we kunnen revanche nemen én kampioen worden. De wedstrijd begon gelijkwaardig en van onze kant vooral slordig. Gelukkig was het na 4 minuten raak. Ties stuurde Teun goed weg, die niet faalde in de 1 tegen 1 en de bal binnen schoot. Een goal met een kleine voorgeschiedenis. Teun is onze spits en stond al een paar wedstrijden droog. Ook tijdens trainingen stond het vizier niet op scherp dus hij zat nogal in een baalmodus. Hij heeft een enorme drive en is een van de betere spitsen waarmee we gewerkt hebben dus vooral vertrouwen op je kunnen. Om dat vertrouwen wat te vergroten deden we als warming up een aantal 1 tegen 1 acties tegen Lars. Dat uitgerekend Teun in deze wedstrijd de 1-0 maakte was dus extra leuk, vooral voor hemzelf. Verder bleef het slordig, speelde het spel zich vooral op het middenveld af, creëerde wij wel wat kansjes maar gingen we met 1-0 de rust in. In de 2de helft veranderde het spelbeeld maar weinig. Sterker nog, het leek een kopie. Na 10 minuten scoorde Teun de haast bevrijdende 2-0. Verder bleef het wat slordig zonder al teveel kansen.

    Na 30 minuten speeltijd vond de scheids het genoeg en waren wij officieel kampioen van de eerste fase! In de kleedkamer kon het feest beginnen. Alle ouders waren erbij, kinderchampagne en de schaaloverhandiging. Het napraten doen we dinsdag. Want waar de reis in augustus begon met een samengesteld team uit 1, 2 en 3, met nieuwe trainers voor de groep... Staat er een hecht team, met een fijne groep spelers, een leuke groep ouders langs de lijn en worden de teamtaken steeds beter uitgevoerd. De inzet tijdens trainingen en wedstrijden is beloond met een 1ste plek in de beker en een 1ste plek in de competitie met veel goals en vooral weinig tegengoals (9 in 11 wedstrijden, 0,8 per wedstrijd), iets waar we veel mee bezig zijn, dus alle credits naar het team want verdedigen doe je met z'n allen.

    Op 20 januari staat de bekerwedstrijd tegen Focus op de kalender. Daar gaan we ons klaar voor maken en hopelijk worden wij, met de nieuwe fase begin volgend jaar, ingedeeld in de hoofdklasse. Dat zal lastig en uitdagend gaan worden maar vooral leerzaam en een mooie graadmeter.

    Fijne dagen alvast gewenst en tot dan!