• We vertrokken zaterdag om 09:15 richting Cothen. Ruim op tijd zodat we een ontspannen voorbereiding naar de wedstrijd hadden. Er overheerste een gezonde spanning, want waar zullen we precies staan na onze trainingen en oefenwedstrijden? Er is goed getraind, gewerkt aan kracht/conditie, passvormen en verdedigen maar wel teveel afwezigheid. Hopelijk gaat dat vanaf nu beter.
    Het was flink mistig maar al snel maakte de mist plaats voor heerlijk zomerweer! Na een goede warming-up floot om klokslag 10:30 de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het begin was voor ons. We kwamen goed uit de startblokken, veel balbezit en wat kansen maar helaas nog geen goal. Gelukkig brak Benjamin de ban (0-1) en kwamen we door doelpunten van Teun (2x) en Sam op een 0-4 voorsprong bij rust. Een ware teamprestatie kun je wel zeggen, want iedereen droeg zijn steentje bij, zowel in het voorkomen van tegendoelpunten als in het creëren van kansen. Echter zagen we 10 minuten voor rust verslapping. Met name het dekken van onze tegenstander en het druk zetten op de bal gebeurde maar half waardoor SVF de ruimte kreeg om te voetballen en de overhand kreeg. In de rust was dit ook het aandachtspunt. Geen euforie voor de 0-4 tussenstand maar kritisch op de fouten die we maakten.
    In de 2de helft werd een mooie aanval door Noud afgerond met een goal (0-5). Helaas zagen we dat onze verbeterpunten niet verbeterde en kregen we daardoor 2 goals tegen. Door een benutte penalty van Dirk en een 2de goal van Benjamin was de eindscore 2-7. Tevreden? Uiteraard met de overwinning maar de 2 tegengoals en de manier waarop waren onderwerp van gesprek na de wedstrijd, want het verdedigen en daarmee het voorkomen van tegendoelpunten was de doelstelling van afgelopen weken dus daar zullen we nog wat aandacht aan moeten schenken. Tot volgende week!