• Het beloofde een spannende wedstrijd te worden uit bij Nieuwland. De derde poule wedstrijd in de beker in de wetenschap dat een gelijkspel ons in de knock-out fase zou doen belanden.
  Eerste klasser Nieuwland uit Amersfoort is een makkelijk scorende ploeg, goed voor maar liefst 16 doelpunten in de eerste twee wedstrijden. Daar moet je wel wat tegenover stellen. Meteen scherp aan de wedstrijd beginnen is dan het devies.
  Eerlijk gezegd lukte dat op dit vroege tijdstip toch niet helemaal. Met als gevolg dat de Amersfoorters na vijf minuten al een enorme kans kregen. Vrij voor Jorden ging de bal gelukkig hoog over. Dat was de wake-up call voor de onzen. In de achtste minuut al had Emmanuel een mooie kans, al snel gevolgd door Maurits die het met zijn choco been probeerde. Veel ging bij ons ook over links. Dat had vooral te maken met een ontketende Jip die wel overal tegelijk leek te spelen en met zijn dribbels zijn tegenstanders helemaal doldraaide. Er ging zoveel dreiging van uit dat ze in de rust besloten mandekking op hem te zetten. Even terug nog naar de eerste helft, want het was Nieuwland die de score opende. 1-0 achter, voor het eerst dit seizoen, dus ook spannend om te kijken hoe daar mee omgegaan werd.
  Eigenlijk werd DEV nog net een tikje dominanter na die tegengoal. Niek had bijna al de gelijkmaker op zijn schoen, maar niet lang daarna werd Milan fraai weggestoken om met een schuiver in de verre hoek de 1-1 aan te tekenen.
  In de tweede helft was het niet zozeer het dominante spel van DEV dat opviel. Daarvoor waren we de bal eigenlijk steeds te snel kwijt. Er werd hard gewerkt – ook voor elkaar gewerkt – waardoor ook Nieuwland niet echt aan opbouwen toekwam. Toch waren de beste kansen voor DEV. Maurits die een pass van Milan net niet goed kon belopen. Gebeurde twee keer kort achter elkaar. Nee, kansen kwamen er wel, maar eerder vanuit een counter situatie dan met het fraaie spel waarop we de afgelopen wedstrijden af en toe werden getrakteerd.
  Dit was ook gewoon een wedstrijd waarvoor gestreden moest worden. En dat hebben de jongens dan ook prima gedaan. Terwijl we ook deze keer niet ruim in de spelers zaten (Twan nog herstellende, en Gijs en Mees T. met ‘verdachte’ verkoudheids verschijnselen => allemaal een snel herstel boys!). En degenen die wel meespeelden waren ook niet allemaal okselfris. Enkelblesuretje hier-, zere knie daar… Al met al ben ik daarom extra trots dat ze dit resultaat over de streep hebben gesleept!
  En die ‘verdachte’ snottebellen en zo, dat kon nog wel eens een dingetje worden in deze herfst competitie. Laten we hopen dat het meevalt…
  Volgende week eerst maar eens starten met de competitie. Tegen een oude bekende: SVF Cothen.
  Aftrap 9:00 uur in ons eigen stadion.