• JO14-1 speelt CJVV van de mat

  Een thuiswedstrijd waarbij onze eigen ouders vanwege corona niet welkom waren. Een beetje gek, maar geen enkel beletsel voor de jongens want die speelden de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Zelden heb ik een tegenstander zo murw gespeeld van het veld zien lopen als CJVV vanmorgen. Je had bijna met ze te doen, zo zoek gespeeld werden ze.
  Ik moet wel eerlijk zeggen: ik had er meer van verwacht. Maar dit DEV had elke tegenstander opgevreten.
  Het zag er vanmorgen nog naar uit dat we voor het eerst met een complete selectie van start konden gaan. Helaas moest Sjoerd met een knieblessure afhaken, tijdens de warming up. Sterkte! Wel kon Twan weer meespelen die lange tijd met een gebroken arm had moeten toekijken. In de minuten die hij kreeg kon je zien hoe gretig hij door die absentie was geworden. Eigenlijk zou ik in dit stukje alle spelers wel kunnen noemen, want het was over de hele linie goed tot uitstekend wat ze lieten zien.
  Het verplaatsen van het spel – nadrukkelijk geoefend op de training – zag je de hele wedstrijd terug. Van links naar rechts ging het en weer terug, net zolang tot er een opening was gevonden.
  Slechts één keer kwam CJVV er in de eerste helft doorheen toen uitgerekend de altijd zo solide spelende Niels in de fout ging en het bijna een doelpunt werd. Buitenspel gelukkig…Maar kort daarop kwam de openingstreffer na een strakke voorzet van Mees V. op Milan die van dichtbij raak schoot voor de eerste van zijn drie treffers. Na twaalf minuten viel Maurits in die in zijn eerste balcontact meteen raak schoot voor de 2-0, dit keer na een strakke voorzet van rechts. Emmanuel kwam er kort daarna achteraan met een goal waar hij een beetje patent op heeft: een hard schot van net buiten het strafschop gebied. Echt genieten was het, iedereen hield de druk er op waardoor CJVV totaal niet aan opbouwen toekwam. Dat is hard werken dus de rust was dan ook welkom.
  In het tweede bedrijf werd het goede spel gewoon voortgezet al duurde het even voor de score werd uitgebouwd. Bijna mocht Mees V. zijn eerste van dit seizoen aantekenen met een fraai afstandsschot dat via de keeper op de lat belandde. Niet lang daarna een aanval over veel schijven met een hoog tiki taka gehalte tot bij Milan die er 4-0 van maakte. Kort daarna trof hij weer doel nadat het spel vanaf links helemaal was verlegd naar rechts en Milan vogeltje vrij alleen voor de keeper stond. Moet je ook maar kunnen om dan bijna achteloos binnen te schieten: 5-0.
  Kort daarop bijna een kopie van de eerste goal: strakke voorzet van links (deze keer van Marcus) en Maurits raak: 6-0. Daarna kwamen er zelfs nog kansen voor verdedigers Niels en Felipe. Want dit was totaal voetbal tegen een tegenstander die het inmiddels helemaal had opgegeven.
  Die ene corner die CJVV kreeg leidde meteen tot een flitsende counter waarbij de snelle Jip Emmanuel bediende voor zijn tweede: 7-0.
  Je kunt ondertussen wel zeggen dat deze groep in een prachtige flow is gekomen. Arjan – de vader van Niek – had het geluk de wedstrijd te kunnen aanschouwen met een vlag in zijn hand. Hij zei dat hij voor deze wedstrijd met plezier een kaartje zou hebben gekocht. Volgende week een uitwedstrijd in Bussum. Ik kijk er nu al naar uit.