• Het was een pittige pot vandaag, wat zich eigenlijk al van tevoren aftekende. Saestum is een club die we kennen van fysiek voetbal, een eigenschap die traditioneel juist niet aan DEV wordt toegekend
  Toch was dat wat er gevraagd werd vandaag. Het zit dan niet mee dat we een ziekenboeg hebben met Gijs – gelukkig volgende week weer erbij – en Maurits. Onze doelpunten machine moeten we helaas nog wel een tijdje missen met een gebroken botje in zijn voet. En dan Tom en Niek die ook nog niet helemaal fit zijn. Voor Tom betekende dat na een kwart wedstrijd einde oefening; Niek kon het tot onze vreugde de hele wedstrijd volhouden. En verder moest ook Thijn afhaken met een gekwetste enkel.
  Om de verdediging te versterken hadden we vandaag Mees mee die Tom prima vervangen heeft op de positie van links back.
  Met al die malheur hadden Jos en ik er nog eens extra op gehamerd: begin scherp en vol overgave aan de wedsstrijd!
  Maar dat lukte niet… De eerste twintig minuten waren zelfs ronduit slap te noemen. Het voetbal was slordig en rommelig en de duels werden bijna allemaal verloren van de jongens uit Zeist die wèl op 100% waren aangevangen. Zo ontstond de voor ons nieuwe situatie dat de tegenstander op onze helft voetbalde in plaats van andersom. Een tegen doelpunt hing in de lucht en was er nog bijna gekomen ook, maar de bal spatte op de lat uiteen.
  We wachten eigenlijk tot bij ons de stevige spelers zouden opstaan. Het was Emanuel die dat het eerste begreep en er een tandje bij deed. Bijna beloonde hij zich meteen al toen hij in de 23 ste minuut zijn inzet door de keeper zag keren. Het was ook voor het eerst dat DEV zich in de zestien van Saestum had laten zien, maar Emanuels goede voorbeeld deed volgen en daarmee kantelde het wedstrijdbeeld. Als het een keertje voetballend wat minder gaat moet je die andere kaart spelen: strijd leveren. En zo geschiedde het dat DEV zelfs scoorde: uit een mooie corner van Marcus was het Twan die van dichtbij raak schoot. Zijn eerste doelpunt dit seizoen wat wel paste bij de goede wedstrijd die hij vandaag speelde.
  De tweede helft nam DEV de inzet en strijdlust uit het einde van het eerste bedrijf mee. Bart ontwikkelde zich tot een ware plaag op de rechterkant en won bijna al zijn duels. Met een schouderduw uit het boekje zette hij zijn man opzij en gaf een bekeken voorzet die Jip op waarde schatte en zo kwam de 2-0 op het bord.
  Het wedstrijd verloop had een fnuikende uitwerking op het humeur van de bezoekers die zowel in als buiten het veld steeds meer op elkaar begonnen te mopperen. Citaat van de dag kwam van de Saestummer coach: “Ga nou G…V..D eens pósitief coachen!!...” . …Het laat zich raden dat deze negatieve energie – want dat is het natuurlijk – in ons voordeel uitpakte.
  En zo kreeg Emanuel alle ruimte om uit te halen voor het doelpunt van de dag: met zijn choco been trof hij met een fabelachtige trap de kruising voor de 3-0. Dat hij kort daarna zijn penalty gekeerd zag is hem uiteraard vergeven.
  In de allerlaatste actie van de wedstrijd zag Felipe de bal net over gaan en zo hebben we ook deze keer weer de nul gehouden. Dat blijft toch een verhaal, kijken of we dat vol kunnen houden.