• In deze tijd van Corona malheur mogen we vooralsnog enkel nog partijen spelen tegen elkaar. Gelukkig zijn er een paar leuke teams om ons heen waarmee we dat kunnen doen, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat iedereen natuurlijk hunkert naar weer ‘normale’ wedstijden en competities…
  De 15-1 kon geen complete line-up in het veld brengen; met name achterin was het team getroffen door besmettingen en quarantaine toestanden. Gelukkig stonden spelers van de O15-2 paraat om bij te springen. Daarbij ook nog Simon vanuit de 16, die qua leeftijd ook weer O15 is..
  Zo zagen we naast Simon Mees de Vette, Mees Verschraagen, Sem en Jurre aan het werk. Ik kan niet anders zeggen dan dat onze gastspelers het stuk voor stuk goed gedaan hebben. Met veel inzet pasten ze zich prima aan onze manier van spelen aan; een prestatie van formaat.

  Onze eigen spelers lieten zich vandaag niet altijd van hun het beste kant zien vond ik. Hoe dat komt daar kan je over speculeren: het ontregelende effect van de lockdown zal een rol spelen. Misschien ook de psychologische kant dat je tegen een jongere tegenstander moet. En bijvoorbeeld iets teveel op eigen geluk uit bent in de wedstrijd.
  Hoe dan ook, ik vond de concentratie en de beleving minder dan ik van ze gewend ben.
  Heel anders vond ik dat bij de jongens van de O13-1. Tuurlijk, zij waren verschoond gebleven van Corona schade en konden compleet aantreden. (Houden zo zou ik zeggen). Maar zij hadden ogenschijnlijk het tegenover gestelde psychologische effect: “Tegen deze grotere jongens zijn we extra gemotiveerd!” Je zag het aan hoe zij intens druk op de bal zetten. Hoe ze een doelpunt met elkaar vierden. Hoe zij wel voor hun tegenstander kwamen als de bal werd ingespeeld en wij juist vaak te laat waren. Je zag het aan de kwaliteit van de passing…
  Uiteindelijk dus helemaal terecht dat de einduitslag een gelijkspel opleverde: 3-3. Ook die uitslag werd als een overwinning gevierd door de jongens onder 13 en gelijk hadden ze!

  Natuurlijk zijn er altijd lichtpuntjes. Twee keer scoorden de onzen uit een corner, nog niet zo lang geleden niet bepaald ons meest effectieve deel van ons spel. Het laatste deel van de wedstrijd was over-all voor de O15, al viel juist in deze fase de gelijkmaker voor de O13.
  En laten we het toch ook als lichtpuntje benoemen dat we dan toch in elk geval weer een wedstrijd gespeeld hebben.
  We moeten het er nog even mee doen zo.
  Nu maar hopen dat we toch mogen uitzien op een mooie competitie dit voorjaar…