• Met een mooi afsluitend programma gaat de JO15-1 langzamerhand op de zomerstop af. Deze oefenwedstrijd markeerde daarvan het begin na de kampioenswedstrijd van twee weken geleden.
    Een bijzondere wedstrijd voor trainer Jos, die hier zo’n twee decennia aan het werk is geweest. De planning van PVC had bedacht dat het wel aardig zou zijn als Jos bij tegen zijn oude team kon sparren en zo stond de JO14-1 opgesteld. Een hoofdklasser, maar uiteraard wel een jaartje jonger dan de onzen.
    Dat maakte wel degelijk uit, merkte we vooral in de tweede helft toen de thuisploeg het fysiek steeds moeilijker kreeg en het daardoor ook niet meer kon belopen. Zo sta je in de rust nog met 0-1 en prik je er in het tweede bedrijf nog zes doelpunten bij. Bijna achteloos, want we zagen de JO15-1 niet hun allerbeste voetbal spelen vandaag. Zeker in de eerste helft was het aan de bal niet best. Een onnodig klein veld waardoor er te weinig ruimte kwam-, veel onrust aan de bal ook een nogal laconieke omgang met de kansen. Terwijl er toch een behulpzame wind over het veld stond, straf op het doel van de tegenstander gericht. DEV kreeg veel corners, maar geen van onze spelers kwam op het idee om de bal eens op de eerste paal te mikken en van die wind gebruik te maken. Diepe ballen kregen in dat briesje vrij spel en waren voor de aanvallers vaak niet meer te belopen.
    Dan heb je ook even de individuele kwaliteit nodig van een speler als Emanuel die met een soort halve omhaal de bal prachtig vanaf links binnen schoot. In elk geval 0-1, maar toch wel een hoop elementaire verbeter punten te bespreken.
    De tweede helft – met wind tegen nota bene – verliep al een stuk beter. DEV werd ook nog geholpen doordat een terugspeelbal er pardoes in ging. Een lullig keepersfoutje maar toch ook wel veroorzaakt door druk te zetten door Marcus. Onder die druk kwam PVC steeds moeilijker uit. Eman prikte en veroverde bal voor de 0-3 binnen. En kort daarop Pieter met een leep schot vanaf de zestien in de hoek. Maurits zat overduidelijk niet in de wedstrijd. Niks leek te lukken en het was gewoon zichtbaar dat hij daar gebukt onder ging. Net toen we dachten: laten we hem voor vandaag maar naar de kant halen trapt hij er achter elkaar drie binnen… Daar zaten twee mooie aanvallen bij en één penalty.
    Onze gasten Diede, Mees V. en Mees de V. leverde ook hun bijdrage in de speeltijd die ze kregen. Mees de V. een solide bijdrage achterin-, en Mees V. niet altijd even gelukkig, maar wel hard werkend op met name het middenveld. En Diede had zelfs nog een fraaie assist door de bal op de achterlijn terug te trekken op de mee opgekomen back Simon die de bal verwoestend in de touwen joeg. 0-7 ,een stand waardoor Jos zich nog zonder gene in de Domstad kan blijven vertonen.