• De JO15-2 van DEV Doorn kende in sportief opzicht een wat stroeve start, maar gaandeweg gingen het TMP (Tactisch Master Plan) van coaches Ruard en Sander en de STT (Straffe Techniek Trainingen) van trainer Nik werken. De positiespellen van stagiair Bjorn werpen sinds weken ook hun vruchten af. En zo staat de JO15-2 na drie gewonnen wedstrijden en hoogtestages in Trondheim en op de Maarnse Berg ineens in de top 3. Dat kapitaalkrachtige verenigingen als Huizen en Delta Sports zich daar ook begeven is slechts een voetnoot in de geschiedenis; DEV Doorn moet het hebben van gezelligheid, echte teamgeest, oude vriendschappen en nieuwe vriendschappen.

    In de winterstop werd helaas afscheid genomen van Abdullah, de Stier van Sanaa, want die werd gescout door Excelsior in Rotterdam. Ondanks interesse van meerdere buitenlandse clubs bleef Guus ‘Bruintje de Beer’, de atletische en altijd opgewekte doelman; als iemand punten heeft behaald voor zijn team is hij het wel. Laatste man Valentino ‘De Dijk’ is het corrigerende dubbele hangslot van de verdediging en geeft de o zo belangrijke leiding achterin; voorstopper ranke David ‘Cult’ schakelt directe tegenstanders overtuigend uit en liet afgelopen week zien hoe je van grote afstand scoort. Vaste keus linksachter is Matijn ‘Laat hij fijn zijn’, die nooit meer aarzelt en altijd overtuigend ingrijpt, en onomstreden rechtsachter is ‘Lucky’ Luuk, die ook als tankcommandant sneller schiet dan zijn schaduw.

    Naast deze solide verdediging hebben de coaches de beschikking over meerdere spelers die op verschillende plekken inzetbaar zijn. Zo is daar alleskunner Lex ‘Corry’, die als enige werkelijk overal uit de voeten kan en dat is een gave op zich. Als één speler zich heel goed ontwikkelt is het wel de nooit verzakende Sam ‘de Zaag van de Zagros’. Wanneer Medoc ‘Max Verstappen’ aanzet tot een sprint worden de hekken op ieder sportpark alvast open gezet. Florian ‘DeLorean’ liet vorige week even zien hoe je van 40 meter afstand scoort. Spits Morris ‘Als die bal maar voor is’ is met veel succes omgeturnd van verdediger tot trefzekere en loopsterke afmaker; zelfs een hersenschudding houdt hem niet tegen. Bayern München informeerde na de laatste wedstrijd bij zijn zaakwaarnemer voor ‘das technisch und taktisch starke Dreh- und Angelpunkt auf dem Mittelfelt,‘ Willem also, maar die bedankte net zo vriendelijk, ja doei, voetballen doen we in Doorn. Misschien niet de grootste, maar wel de slimste is Jurre ‘Niet zeuren’ met zijn verraderlijke schot en Sylvan ‘Het Slangenmens’ wurmt zich met grote regelmaat en inzet langs tegenstanders die met de brommer zijn gekomen.

    Het seizoen is nog lang. Maar DEV Doorn JO15-2 verrast enkelen en misschien zichzelf ook wel. Gewoon doorgaan jongens, het veldspel is zó veel beter geworden! Grote klasse.

     

    Nb. Zelf een wedstrijdverslag met foto plaatsen op de site over jouw team? Vraag een wachtwoord aan bij info@devdoorn.nl en kijk rechtsonder op de site welke redacteuren jou reeds voorgingen!