• Deze keer was het uit naar Houten. Waar wij in een bestendige opmars naar de vierde plek zijn geklommen krijgen we natuurlijk wel te maken met tegenstanders die zich flink schrap zetten als wij langs komen. Het maakt in deze toch wel gelijkwaardige league dan ook niet uit dat Houten voorlaatste stond. Dan ligt natuurlijk het altijd moeilijk te beteugelen gevaar van onderschatting op de loer. Hoe het ook zij: DEV begon een beetje slapjes aan de wedstrijd en liet zich in eerste instantie een beetje overlopen door hun snelle buitenspelers. Het was dan ook geen wonder dat Houten al in de vierde minuut op voorsprong kwam na een scherpe counter.
  Niek was degene die op dat moment voorop ging in de strijd – met veel vertrouwen voetbalde en zichzelf beloonde met een goal. Een fraaie actie in de kleine ruimte en een schuiver precies in het hoekje: 1-1.
  Ook na die gelijkmaker zagen we nog niet meteen het team waar we de laatste wedstrijden zo mee verwend zijn geraakt. Niettemin had DEV nog wel een wonderschone aanval voor ons in petto waarin de bal over veel schijven ging en uiteindelijk terecht kwam op Maurits op links die prachtig aflegde op Gijs voor de 1-2.
  De vreugde om de voorsprong werd wel behoorlijk getemperd toen we Niek in de 36ste minuut kwijt raakte aan een enkel blessure. Even afwachten hoe dat eruitziet voor deze notoire pechvogel, maar we moesten toch in elk geval deze wedstrijd zonder hem verder spelen. Niels nam daarom zijn plek centraal achterin over en deed dat wederom voortreffelijk.
  We hadden al begrepen dat de scheidsrechter van dienst extra streng met de wisselregels wenste om te gaan dus zo bleef er voor ons nog maar één wisselmoment over – in de visie van de scheids ook maar voor één speler. Ik roep de schriftgeleerden die dit verslag lezen op dit nog eens goed na te kijken. Klopt dit wel? Enfin: we wisten waar we aan toe waren en begonnen de tweede helft een stuk beter. Thijn was erin gekomen op rechtsachter en speelde in alle opzichten een top tweede helft. Sowieso begon het beter te draaien. En dus kwamen er ook kansen. Een vrije trap van Gijs die er net niet in ging en uiteindelijk weer zo’n mooie aanval, ook weer uitmondend bij Maurits die deze keer Jip liet scoren voor de 1-3. Gijs die zichzelf ook ondertussen in de wedstrijd had gespeeld en ook weer zijn creativiteit begon in te zetten. Zo legde hij een balletje fraai terug op Jip die maar net over schoot.
  Zo bleef het maar 1-3 en als je met die stand een penalty krijgt – wel een terechte trouwens – dan kom je op een punt dat de wedstrijd ook een heel ander verloop kan krijgen. Gaat die erin – in de 67ste minuut van 80 – dan zet je je tegenstander weer helemaal in het zadel. Gelukkig was het een penalty van Ajax-gehalte (…) en die misser deed ook iets met houten maar nu precies het omgekeerde. Nu was DEV heer en meester op het veld en dan ga je zien dat ook alles lukt ineens. Een corner van Maurits bijvoorbeeld die in één keer in de verre hoek zeilt. Zo werd het 1-4. Kort toch nog een goal van Houten die wel ontstond uit een glaszuivere overtreding op Bart die de scheids liet lopen. Maar het was gespeeld tegen die tijd. Er kwamen nog wat kansen van onder meer Gijs en op de valreep nog een toetje met een aanval dwars door het midden – als een mes door de boter en een tweede goal van Jip. Eindstand 2-5. Een prima prestatie waarbij wel moet worden vermeld dat – als we nog maar een paar van de vele kansen wel hadden benut we nu al op de derde plek hadden kunnen staan…
  Zonder gekheid: we doen het natuurlijk hartstikke goed: eerste jaar hoofdklasse en meteen bovenin mee doen. De club is enorm trots op ons en dat is terecht!
  Op de foto: Niek voordat hij uitviel in de 36ste minuut. Veel herstel gewenst!