• ¿Hoe willen we aan deze wedstrijd beginnen? Was een vraag die wij als trainers in de kleedkamer aan de spelers stelden. De antwoorden gingen toch voornamelijk over de instelling-, de beleving-, de pit.
    Daar had het immers wel een beetje aan ontbroken in de vorige wedstrijd, hoewel we daar nog een punt mee naar huis mochten nemen. We schreven de antwoorden op het bord als waren het de afspraken die we zo onderling met elkaar maakten. (Zie foto)

Meteen vanaf de aftrap zagen we hoe deze afspraken gestalte kregen op het veld. DEV begon inderdaad prima aan deze laatste pot van het jaar en al in de vierde minuut kwam er daardoor ook een grote kans voor Maurits alleen voor de keeper.
    De eerste goal viel echter pas drie minuten later na goed voorbereiden werk van Gijs waardoor Milan kon scoren. Dat leidde zelfs nog beter voetbal van DEV in. Naast de meer mentale afspraken hadden we in de kleedkamer ook besproken hoe met name de middenvelders en vleugelaanvallers zich ten opzichte van elkaar moeten bewegen. Dat zagen we Milan en Pieter op een voor de tegenstander heel verwarrende manier vormgeven door steeds elkaars positie over te nemen. Soms was het zo dynamisch dat het ook voor henzelf een beetje verwarrend werd maar alah… Aan de andere kant speelden Gillean en Estelle. Estelle die het haar directe tegenstander zo moeilijk maakte dat ze in de tweede helft – ‘out of the blue’ – een tik in haar nek van ‘m kreeg met de bal in geen velden of wegen in de buurt. Deze ordinaire natrap actie maakte dat ze uiteindelijk gewisseld werd. Jip stond op dat moment nog linksback omdat Jens mee was met de 16-2 (ook gewonnen met 0-1 bij VRC).
    Ruben en de grieperige Niels centraal met een soeverein pelende Thijn ernaast.
    Enfin: het stond al met al behoorlijk goed, al kan je ook zeggen dat het overwicht dat DEV had toch vooral toe te schrijven was aan de discipline van het team. Roda ’46 wist daar in die eerste helft één enkele kans tegenover te stellen, al moet worden gezegd dat het ook aan onze kant niet echt kansen regende.
    In de tweede helft begon het allemaal net een tikje minder. Er kwam een discutabel moment in de vijf meter box waarin Felipe – hevig gehinderd – de bal losliet. Eerlijk is eerlijk dat we hier de scheidrechter ook wel mee hadden. Na pakweg een kwartier kwam het initiatief toch weer bij DEV te liggen. Inmiddels hadden ook Mees de Vette en Mees Verschraagen zich weer bij ons gevoegd. Mees de Vette moest al snel aan de bak om de zieke Niels te vervangen; Mees V. kwam er later in op rechtshalf. Er kwamen ook weer kansen, en grote ook! Gijs met een vrije trap. Bart met een enorme kans. Jip na een mooie aanval met Marcus over links alleen voor de keeper net naast. Gijs kort daarop idem dito. Je gaat je scenario’s in je hoofd halen over een hoge bal die net verkeerd valt en hoe je dan bloed chagrijnig zaterdagmiddag je kerstboom staat op te tuigen terwijl die gemiste kansen aan je geestesoog voorbij trekken… Gelukkig bracht een corner redding. Met Bart vogeltje vrij voor de goal. Hij hoefde alleen nog maar ‘ja’ te knikken en bracht zo de 2-0 op het bord.
    Een dik verdiende overwinning op een mooi moment in dit najaars seizoen.
    Dat geeft de burger weer moed voor de komende reeks waarin we ons weer naar de warmte en het licht toe zullen voetballen.