• Onder een niet al te best gesternte trad de O17-1 vandaag voor het eerst in vier weken tijd weer aan voor een wedstrijd. Dat gesternte kenmerkte zich vooral door de (langdurige-) blessures van vier van onze bepalende spelers: Felipe die er sowieso een half jaar uit ligt met gescheurde kruisbanden-, Niek die op de weg terug was maar gisteren in een circusact op school zijn enkel verzwikte. En Jip en Ruben, al zijn die weer op de weg terug. Tel daarbij op een nog wat zieikerige Roan en je weet: dat wordt een lastige opgave.
  Niettemin begon DEV goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was zelfs veelbelovend te noemen. De thuisploeg veel op de helft van de bezoekers uit De Meern en zelfs hier en daar een kansje, zoals een schot van pieter in de vierde minuut. Echt grote kansen van “Aaah…!” of “Ohhh…” waren er ook niet en ook nog niet geweest voordat Bart mooi open de bal aanname draaide voor het schot en vanaf de rand zestien prachtig raak schoot: 1-0.
  Even later werd diezelfde Bart nog wel getrakteerd op een (terechte-) gele kaart toen hij opzichtig aan de noodrem trok toen de tegenstander gevaarlijk omschakelde.
  Na dat kwartier begon DEV het initiatief echter te verliezen. De druk die er aan het begin van de wedstrijd zo mooi opzat liet de ploeg vieren. Duels werden schichtig en zonder overtuiging aangegaan. Maar wat vooral in de weg zat is dat – als DEV de bal een keer had – die door een slechte aanname of passing meteen weer aan De Meern werd gegeven.
  Prompt werd het dan ook gelijk. En kort voor rust werd het nog erger toen De Meern een corner kreeg en 1-2 kon maken.
  In de tweede helft een situatie waarin Marcus de bal nog voor wist te krijgen en onze goalgetter van het middenveld Gijs de gelijkmaker kon scoren. Eigenlijk een beetje uit het niets want de slordigheid uit de eerste helft was bepaald nog niet voorbij aan het begin van het tweede bedrijf.
  Het was dan ook niet verwonderlijk dat een speler van De Meern kort na de 2-2 zomaar de vrije doortocht kreeg en de bezoekers weer op voorsprong kon zetten.
  Dan is er nog niets aan de hand en dit was nu juist ook een fase waarin de ploeg zich juist weer iets had weten op te richten. Maar plots werd aan DE Meern een penalty toegekend die – als er een VAR was geweest –zou zijn terug gedraaid denk ik. Onze keeper zat er nog dichtbij maar kon niet voorkomen dat De Meern op 2-4 kwam te staan.
  Het spel werd er daarna niet mooier op terwijl de klok onverbiddelijk voortschreed. Rijkelijk laat kwam er toch nog een aansluitingstreffer, alweer gemaakt door Gijs: 3-4. En hij maakte nog bijna gelijk ook door een mooie vrije trap over de muur, maar goed gepakt door de doelman.
  Aan alle illusies kwam kort daarna een eind toen er alwéér een vrije doortocht werd gegeven aan een speler: die liep doodleuk drie spelers voorbij en kon toen eenvoudig scoren.
  Toch leek het nog even spannend te worden toen een goal van DEV werd afgekeurd – dat had toch nog enkele razend spannende minuten op kunnen leveren..
  3-5 de eindstand. Onnodig want mijns inziens waren we daar vooral zelf schuldig aan.
  Dat eerste kwartier: zo moet het en laten we dat dan maar als benchmark gebruiken voor de resterende wedstrijden van dit seizoen.