• De bezoeken aan Delta Sports – drie in de afgelopen anderhalf jaar, allemaal bij hun – leveren telkens weer lastige partijen op. De Houtenaren spelen een goed gedisciplineerd spel waarin hoogdruk geven centraal staat en waar goed geconcentreerd en geïnspireerd spel dus gevraagd wordt.
  Dat bracht DEV in de eerste fase van de wedstrijd nou net niet. Gevolg: veel en snel het balbezit kwijt. Onnauwkeurigheid in de passing en veel te veel tijd nodig hebben om nog iets creatiefs met de bal te kunnen doen. Bovendien zat er te veel ruimte tussen de linies waar Delta Sports doorheen kon voetballen. Gelukkig maakten ze daar geen al te grote kansen van. In feite kwam de eerste echt grote kans van ons toen Jip vanaf links voorzette, net achter Yusuf. Kort daarop ook het eerst schot op doel van de gastheren. Pas daarna zagen we hoe het elftal zich iets meer in de wedstrijd begon te voetballen. Jurre pakte goed zijn rol als rechtsmid – dat had weer effect op hoe de andere middenvelders begonnen te draaien (Roan en Gijs, later ook Bart en Estelle. En zo kon Jip weer doen wat hij al wekenlang doet: constant dreigend zijn. Niet verwonderlijk dat het eerste doelpunt van zijn voet kwam. Na een snelle counter en nota bene met zijn rechterbeen schoot hij onhoudbaar binnen voor 0-1. Maar ook Delta Sports liet zich niet onbetuigd. Die bleven hoog druk zetten en daar kwamen niet meteen doelpunten van maar wel een hele zwik corners. Waarbij je goed kon zien dat dit een patroon is waar ze in Houten veel op trainen en waar de onzen soms met hangen en wurgen een antwoord op moesten zoeken.
  In de tweede helft vielen Thijn en Estelle in. Hoewel Thijn een wat zwalkende training op de woensdag had gehad speelde hij nu – nu we het ook nodig hadden een prima tweede helft op rechts. Al gaf hij een bijna ‘assist’ in de verkeerde richting waardoor Felipe ferm moest optreden. Het machtige wapen van de snelle counter moest opnieuw worden aangewend om ons op 0-2 te brengen. Bart diep op Jip en goal. Dit ondanks de verdediger die Jip (voor de tweede keer al) nadrukkelijk vastgreep waarop de scheids voordeel gaf.
  Stom dat je dan die voorsprong alweer zo snel uit handen geeft: een foute inspeelpass van Felipe en een verdediging die nog helemaal niet klaar stond om de vrije doortocht van de spits te beletten: 1-2.
  Veel corners kwamen er weer en ook een ongelukkige situatie waarbij Ruben uitgleed en in zijn val een speler onderuit duwde. Het was misschien wat makkelijk gegeven, maar ook niet helemaal onterecht. Toen de strafschop hard werd binnengeschoten stond het plots 2-2, met ook nog een tegenstander die weer het geloof had om hier het volle pond binnen te slepen. Een situatie aan de linkerkant die wat al teveel dreigde op te warmen werd door aanvoerder Niels prima gede-escaleerd wat zowel Jens als een Delta Sports speler wel op een gele kaart kwam te staan.
  Er kwamen gevaarlijke momenten waarin nog een prachtige sliding van Ruben en een redding van Felipe noodzakelijk waren.
  Laatste pak m beet 5/6 minuten. Ik had me al – met enig chagrijn – verzoend met het idee om alweer een voorsprong van 2 doelpunten te hebben weggegeven. Maar toen kwam de magie in een hoog tempo over ons heen gerold, waarbij twee keer Yusuf betrokken was: Een prachtig passje van hem op Gijs en het stond zomaar 2-3! Daar hadden de Houtenaren even helemaal niet meer op gerekend. Niemand eigenlijk. En in die zijnstoestand kwam er kort daarop alweer een mooie pass van Yusuf op Jip die daarmee zijn hattrick te pakken had: 2-4.
  We hadden bij die stand nog graag Pieter ingebracht, die eigenlijk op het lijstje stond om de 17-2 te gaan versterken. Nu die wedstrijd eruit bleek te liggen was dat wel sneu voor Pieter, die zich toch altijd onderscheidt in opkomst op de training en werklust. Dat trekken we spoedig recht!
  Volgende week weer de derby van de Heuvelrug: thuis tegen Driebergen. Kunnen we derde worden.
  Komt dat zien!