• Wedstrijd nummer 3 in acht dagen tijd, de bekende blessures en het vaste centrale duo (Lex afwezig, Erik blessure) vervangen door Simen en Willem en twee niet geheel fitte reservespelers op de bank was niet de ideale manier om aan een wedstrijd te beginnen. Toch toonde DEV in de beginfase in de uitwedstrijd enorm veel veerkracht. Door een goede veldbezetting werd het spel voor DOVO zeer moeilijk gemaakt. Zij kwamen niet echt in het spel en dat leidde al meteen tot irritaties bij DOVO. In minuut 2 werd Oscar net buiten de 16m gevloerd maar de vrije trap van Simen kwam in de muur terecht. Enkele minuten later maakte Oscar het de verdediging moeilijk door op de verdediger en de keeper door te lopen. De keeper verwerkte de bal naar zijn linksback waar Sim stond. Sim veroverde de bal op de verdediger en schoot meteen van grote afstand cross richting het doel. De keeper was te ver zijn doel uitgekomen vanwege de actie van Oscar en had geen controle meer op het schot van Sim. Helaas verdween de bal in het zijnet. DOVO kwam er sporadisch uit en het werd niet echt gevaarlijk voor Guus. Een verre trap over de as van het veld bleek weer lastig te verwerken voor DOVO en Oscar zette goed door na de stuit, won het duel van de centrale verdediger, nam de bal mee en schoot de bal halfhoog net naast de paal. Met een beetje geluk had het 0-2 kúnnen zijn. Dan had het er meteen anders uitgezien. Het waren twee grote kansen op rij. DOVO kwam beter in het spel en ons middenveld had er moeite mee. Toch leidde hun spel niet tot grote kansen. Eerst volgden nog een schot van Renze over de lat en een goed genomen corner van Morris. De kans die die op de genomen corner volgde werd niet door DEV benut. De druk van DOVO werd groter en er volgde een schiettentsituatie voor het doel van Guus. Drie keer werd er op het doel geschoten en telkens werd de bal tegengehouden. Er volgde een omschakeling in minuut 38. Een snelle aanval van DOVO over de rechterflank. De rechterspits van DOVO werd door Simen in de loop ongelukkig aangetikt waarna de overigens goed leidende scheidsrechter de gele kaart trok en Simen de resterende 7 minuten van de 1e helft uit het veld werd gestuurd. De vrije trap werd bij de 2e paal neergelegd, niet goed door DEV verdedigd en ingekopt 1-0. Toch met 10 man tegen 11 waren de resterende minuten van de 1e helft voor DEV, alleen de schaarse kansen werden niet benut. Ruststand 1-0.

    De 2e helft werd door DEV wel goed begonnen. Toch was gaande de 2e helft te zien dat de pijp wel leeg ging bij enkele spelers van ons. Het snelle spel, de koude en wind maakten het er allemaal niet gemakkelijker op. En natuurlijk, dat gold ook voor DOVO, maar die konden beschikken over veel goed spelende fitte reservespelers die ook werden ingezet en dat maakte wel het verschil. De 2-0 kwam doordat de bal door DOVO werd doorgekopt en achter onze verdediging kwam. Guus werd omspeeld door de handige spits en de bal lag in het net. Dit alles in minuut 57. Verder in minuut 63 werd de bal in het strafschopgebied niet goed verwerkt waarna de 3-0 volgde. Kansloos zou je zeggen. Toch toonde DEV weer veerkracht, extra kracht. Enkele minuten later na deze stand volgde een prachtige combinatie van DEV van achteruit via Cas, Simen en Oscar die de voorzet gaf. De bal werd door de inlopende Sim niet goed ingeschoten en de keeper redde. Nu redde de keeper nog maar de volgende actie volgde één minuut later en deze werd wel door Sim tegen de touwen geschoten 3-1. Kansen voor DEV kwamen er weer. Thije nog een mooi schot op het doel maar de aansluitingstreffer kwam toch niet. De wedstrijd had veel kracht gekost. Kramp, vermoeidheid en daardoor passes die niet goed aankwamen vormden het beeld van de laatste 15 minuten. Onderlinge positiewisselingen moesten worden toegepast en dat verzwakte enigszins ons spel. Met onze ideale startopstelling zou het echt een andere wedstrijd zijn geweest, maar dit was vandaag nu eenmaal de situatie. Eindstand 3-1.

    In de beginfase hadden wij het laten liggen gezien de twee grote kansen in het eerste kwartier. Dan nog dat je een wedstrijd speelt zonder het sterke centrale duo (zeker zeer goede vervangers maar die hadden wij eigenlijk nodig in de andere linie) en niet fitte reservespelers. Ondanks dit redelijke excuus heeft DEV enorme veerkracht getoond. Er werd een goede veldbezetting toegepast en het zag er eerlijk gezegd lang niet naar uit dat DOVO zomaar eventjes zou winnen. DEV speelde goed. DOVO had het erg moeilijk tegen DEV en de ommekeer kwam pas na die gele kaart tegen ons. Ook nu is weer duidelijk wat het betekent als een team te maken krijgt met blessures, individueel niet kunnen trainen of een wedstrijd missen. Scherpte en conditie ontbraken in enkele gevallen. Ook niet geheel fitte spelers begonnen dit keer aan de wedstrijd. De trainers hebben desondanks veel goede dingen gezien. Positieve feedback. Daar gaan wij trainers verder mee bouwen. Deze wedstrijd was weer een ervaring, een leermoment voor allen. Nu is het belangrijk om te herstellen want het wordt een drukke week. Wellicht een wedstrijd voor enkele spelers op a.s. dinsdag met de DEV JO-23 en dan weer de uitwedstrijd tegen ’t Goy om 12.45 uur. Deze week worden de trainingen aangepast. Het herstel staat nu bovenaan het lijstje om zo de competitiewedstrijd tegen ’t Goy goed te kunnen uitvoeren. Dank aan de support in Veenendaal van meegereisde ouders en goede verzorging vanuit het team !