• Onderbouw - Mini vrienden t/m JO10

  Hieronder staan (of komen te staan) een aantal oefeningen. Deze worden per categorie aangeboden. U begrijpt, deze pagina(s) zijn nog in ontwikkeling.

 • Catagorie: Breed Motorisch Ontwikkelen

  Bij het Breed Motorisch Ontwikkelen kijken we iets verder dan alleen maar naar de technische ontwikkeling van de spelers. Hier kan namelijk een eenzijdige belasting van de spelers ontstaan. Op een leuke manier proberen we het hele lichaam fysiek in balans te houden. Deze oefeningen zijn uitstekend geschikt voor de warming uo en zullen de spelers ook veel plezier opleveren.

  Ook de KNVB heeft een aantal leuke oefeningen online staan in hun Rinus App. Deze hebben we voor de trainers op een rijtje gezet als inspiratie. Aan hen de taak om er zelf creatief mee om te gaan en toe te passen in de trainingen / Warming Up. We hebben een aantal voorbeelden online gezet.

 • Hier naast staan een aantal verwijzingen naar een aantal oefeningen. Deze staan allemaal (nog) in KNVB format. Hoe leuk zou het zijn om hier filmpjes te kunnen plaatsen waar onze DEV Doorn kanjers zelf aan het werk zijn?

  Dus mocht je er een oefening uitpikken en je hebt er een leuk fimpje van gemaakt. Mail deze dan naar devdoornoefenstof@gmail.com en wie weet plaatsen we deze online! Succes en veel plezier!

  En schroom je niet om lekker zelf creatief te zijn om leuke oefeningen te bedenken. Dit zijn maar voorbeelden dus leef je gerust uit!

 • - Formulier          Video          Flamingo stoeien

  Formulier          Video          Tip Top

  Formulier          Video          Bruggetje met bal   

  Formulier          Video          Spiegelen met bal

  Formulier          Video          Hesje is lava

  Formulier          Video          Zitten op de troon

  Formulier          Video          Hesje roven

  Formulier          Video          Bal beschermen in kruiphouding

  Formulier          Video          Balanceren op de bal

  Formulier          Video          Bal klemmertje     

 • Dribbelen & Dribbelsnelheid

  Klik op de foto en je komt in het organisatieformulier terecht.

 • Dribbelen en dribbelsnelheid

  De eenvoudigste maar wel een van de belangrijkste basis oefeningen is het dribbelen. Daarom beginnen we ook hiermee. We hebben deze oefening(en) in een aantal fasen opgesteld. Het begint eerst bij het leren recht vooruit dribbelen met de bal. Het belangrijkste van alles is dat de speler altijd 'baas over de bal' blijft.

  Men kan dribbelen met de wreef van de voet, dit wordt ook wel 'veterdribbelen' genoemd maar ook beurtelings met de binnen- en buitenkant van de voet. Als je maar baas bent over de bal! Gaat dit alles goed? Bouw er een tijdselement in en maak er een duel of estafette spel van. Natuurlijk is dit alles ook weer goed te combineren met het Breed Motorisch Ontwikkelen. wees hierbij creatief en leef je uit....

  Bij de andere fases worden er richtingsveranderingen aan de bal toegevoegd. Ook nu is het weer de bedoeling dat de spelers altijd baas over de bal zijn. Zowel met het sterkere als het zwakkere been. Uiteindelijk moeten zij op hoge snelheid kunnen dribbelen met beide benen. Een mooie basis voor alle andere oefeningen!

  Fase 1          document          link

  Fase 2          document          link

  Fase 3          document          link

  Fase 4          document          link

  Fase 5          document          link