• Ontzagwekkende zege JO14-1 op BFC

  Iedereen die zelf heeft in competitie aan sport heeft gedaan kent de vraag: hoe speel je een goede wedstrijd tegen een zwakke tegenstander? Het gevaar ligt op de loer dat je zelf gaat slabakken en meegezogen wordt in het niveau van je tegenstander. Van een jaar geleden herinner ik me een erbarmelijke uitwedstrijd tegen De Bilt; 0-4 gewonnen maar toch het hele weekend chagrijnig…

  Wat de jongens dit seizoen echt beter zijn gaan doen is dat ze dit soort wedstrijden óók goed blijven spelen. Ze spelen gewoon hun eigen spel, kan niet schelen wie ze tegenover zich hebben.
  Daarmee zeg ik niet dat de stiekem over het Bussumse hek geklommen toeschouwers een spannende pot hebben gezien. Dat was het natuurlijk niet. Maar als coaches kijken Elroy en ik daar toch anders naar:
  Want dat is wel hoe je deze groep ziet ontwikkelen: iedereen gaat mee in het goede niveau. Tot het eind toe zie je dan de gretigheid bij de jongens ook bij dit soort wedstrijden als de buit na een helft allang binnen is. En er bleef gevoetbald worden ondanks de enorme drukte in en rond het strafschop gebied.
  Er waren momenten bij dat er 20 spelers in de zestien stonden - soms zelfs alle 22. Punt van aandacht was dat DEV nog vaak de oplossing zocht door het midden, waar de zijkanten net iets meer ruimte boden. Maar evengoed lukte dit voetbal in de minuscule ruimte toch nog opmerkelijk vaak met tiki taka doelpunten tot gevolg. Tegen deze tegenstander kon dat ook, maar over een paar weken moeten we echt aan de bak met Delta Sports en CDW in het vooruitzicht. Die hebben we in ieder geval wel alvast de stuipen op het lijf gejaagd want de eindstand was 0-19; een stand die ik sinds de F5 jes niet meer had gezien.

  De doelpuntenmakers: Maurits-6 (dubbele hattrick!), Milan-4, Felipe-2,Marcus-2, Thijn-1, Twan-1, Niek-1, Sjoerd-1 en Ruben (de laatste en ook de mooiste)-1.

  Volgende week is er geen wedstrijd; kijken of we nog iets moois kunnen regelen met een oefenpot.