• Overtuigende zege JO14-1

  Vandaag uit tegen Woudenberg. Onder een goed gesternte want weer eens met uitsluitend spelers uit de eigen selectie. Fijn dat we talentvolle spelers kunnen lenen zo nu en dan, maar met je eigen groep op pad is toch altijd het fijnste. Twan was er nog niet bij, maar komt er wel weer aan en Mees V. zat met lichte griepverschijnselen thuis. Snel weer opknappen boys!

  Ik rekende op een te kloppen tegenstander dus was ik zo brutaal geweest om centrale verdediger Niek eens in de wissel te laten beginnen. Een extra aansporing om vooral op de helft van de tegenstander te voetballen; ver van de eigen goal af.
  Maar dat gebeurde niet.
  In de eerste zeven/ acht minuten werden de duels veel te poezelig aangegaan en was er veel onnodig balverlies. Met als gevolg een grote kans voor Woudenberg die meteen werkte als een wake-up call. Vanaf dat moment begon het voor DEV te lopen. Eerst een waarschuwingsschot van Sjoerd en niet lang daarna de eerste treffer van Ruben, een fijne schuiver in de verre hoek. Het mooie dominante spel kwam nu weer helemaal terug en er moesten dan ook wel goals van komen. Milan zorgde van dichtbij voor de 0-2 en gaf daarna nog een assist op Maurits die de 0-3 aantekende. Ofschoon Woudenberg in deze fase de kluts volledig kwijt was en niet onder de druk vandaan kwam verzuimde we om de score nog verder uit te bouwen.

  Na de rust was er even een wat mindere fase in de wedstrijd waardoor Woudenberg zowaar weer wat meer kwam op onze helft. Een snelle- gevaarlijke en vooral potige nummer 14 werd dikwijls als aanspeelpunt gezocht. In de eerste helft had die al helemaal in de zak van Mees T. op links gezeten, waardoor ze hem in de tweede helft aan de andere kant hadden geposteerd. Daar liep hij zich telkens stuk op Niels en Thijn met Felipe en Niek als rugdekking. Met veel lef en bravoure werd deze grote knaap zo helemaal uit de wedstrijd gespeeld waardoor hij uit frustratie tegen de regels begon te zondigen. Nu kreeg DEV de wedstrijd weer helemaal in de greep. Milan stuurde Emmanuel weg die met een bekeken schot de 0-4 op het scorebord bracht. Sjoerd had kort daarna een magnifieke rush vanaf eigen helft en legde de bal panklaar voor Maurits voor diens tweede 0-5.
  Uiteraard had Jorden nog een mooie safe bewaard voor die ene echte kans van de Woudenbergers en zo bleef ook de nul behouden.
  0-5 was weliswaar een mooie einduitslag, maar het had ook zomaar het dubbele kunnen zijn. Da’s nog wel een ontwikkelpuntje: het overwicht ook in de score tot uitdrukking brengen.
  Volgende week eens kijken of dat lukt met CJVV als tegenstander. Aftrap 9:00 uur thuis.