• Deze verslaggever hoefde vandaag niet te coachen bij zijn eigen team (de 16-1) die vanwege het groot aantal blessures aan onze kant was uitgesteld. En had ik het genoegen weer eens een hele wedstrijd van de boys te zien. Genoeglijk was het zeker nog niet in de eerste pak-m-beet 20 minuten. DEV was in deze fase bepaald niet zuinig op de bal en leidde al net zo makkelijk balverlies als de mannen van Oranje gisteren. Er stonden bij Hoogland ook wat flink uit de kluiten gewassen leenspelers op het veld; althans in de eerste helft. Eén van hen kreeg in de zevende minuut een bal bij toeval voor zijn voeten en schoot over keeper Jurriaan heen: 1-0. Gelukkig deed die openingstreffer geen afbreuk aan de strijdlust die DEV toch ook liet zien. En zo kwam de ploeg langzaam op de helft van Hoogland te spelen. Daar kwamen ook kansen van, onder andere van Sjoerd (mooi in de diepte weggestuurd) en Jacco (afstandsschot). Uiteindelijk moest er een corner aan te pas komen om de gelijkmaker aan te tekenen. Ilias met een fijne kopbal voor de 1-1.
    Een mooie driehoek aan de rechterkant gaf Ilias twee minuten de kans om het nog eens met het hoofd te doen voor de 1-2. Jurre kort daarna nog met een pegel op de lat. Dat was rond de tijd dat Ilias er met een blessure vanaf moest. Net toen ik de waterzak uit mijn auto haalde om zijn zere enkel te kunnen koelen viel nummer drie, naar verluidt een goal van Jurre.

    In de tweede helft waren de grote leenspelers ervandoor voor hun eigen wedstrijd en dat gaf DEV de gelegenheid steeds meer de wil op te leggen aan de Hooglanders. De gastheren kwamen nauwelijks nog onder de druk uit en dat maakte dat de wedstrijd zich in feite maar op één helft afspeelde. Toch duurde het nog tot de zeven en vijftigste minuut voordat het sterke spel verzilverd werd: deze keer was het Naud die de 1-4 mocht scoren. Daarna wist Mees Teijssen een corner op de juiste waarde te schatten en scoorde met het hoofd de 1-5. De vierde kopgoal van de wedstrijd kwam op naam van Mees Verschraagen die van heel dichtbij een spitsendoelpuntje mocht maken. 1-6 was eigenlijk wel een adequate afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Het werd echter toch nog 2-6 door een zondagsschot van Hoogland in de laatste minuut die per ongeluk door de vingers van Jurriaan glipte. 2-6 dan maar, ook goed. Een prima wedstrijd van de 16-2 en met name een puike tweede helft.