• Regen, regen, wind, koud, nat tenue, de velden bezet, zodat de warming-up niet geheel volgens plan verliep. Toch kwam DEV goed uit de startblokken. Meteen snelle, mooie combinaties en zo te zien zou het voor RODA een moeilijke middag worden. Drie kansen voor DEV in de eerste 5 minuten. In minuut 2 ging Sim solo op de keeper af maar de bal werd gestopt door de keeper. Een minuut later een snelle combinatie via Simen en Oscar waarna Lucas handig scoorde 0-1. De druk werd opgevoerd door snelle combinaties waarna Lucas’ inzet door de keeper werd gestopt maar Oscar de rebound inschoot 0-2. Het eerste kwartier stond RODA 46 onder druk. Pas in minuut 16 kreeg RODA een mogelijkheid maar de bal werd door de verdedigers goed onderschept. Via snel spel over de rechterflank kon Simen de bal nog in de 16 meter hoog voorbrengen waarna Oscar de kopbal miste. Uiteindelijk viel dan toch de 0-3 via Sim.
    De snelheid bij DEV ging er een beetje uit waardoor RODA meer aan de bal kwam. De onnodige hoge ballen van DEV werden onderschept, kansen voor DEV bleven komen maar het ontbrak aan een goede eindfase. Tot de 35e minuut was het redelijk geweest om met 0-6 voor te staan. Dan had niemand geklaagd, maar het lukte niet. Pas in minuut 37 kreeg RODA een doelpuntrijke kans maar Guus stond paraat. De corners van DEV werden niet optimaal benut, ondanks de opdracht om daar via een dynamische spelhervatting meer uit te halen. Ruststand 0-3.
    In de tweede helft kreeg Oscar in minuut 1 al een grote kans die naast het doel belandde. Ook in deze eerste fase kans op kans. De keeper van RODA stond ook wel goed te keepen, dat moet gezegd worden. Een strak afstandsschot van Willem van 18 meter kwam tegen de paal. Prima combinaties o.a. via Willem en Oscar maar de keeper tikte de bal over de lat. Slappe schoten en hoge ballen die voor de RODA keeper geen problemen opleverden. In minuut 68 een aanval via Willem, Luca en Sim die door Oscar netjes laag in de hoek werd ingeschoten 0-4. Eindelijk een bal over de grond. Regen, een nat veld en een natte bal ingeschoten over de grond is altijd moeilijk voor een keeper.
    Dan zou je zeggen dat de wedstrijd is gespeeld, maar niets was minder waar. DEV werd slordig. Een vrije trap van buiten de 16 meter werd door RODA ingeschoten waarna de bal door de handen van Guus glipte 1-4. Onnodig. DEV nog niet wakker en een paar minuten later wederom een vrije trap van buiten de 16 m die direct feilloos in de bovenhoek belandde 2-4. RODA had in het laatste kwartier echt de overhand. DEV kreeg nog wel een corner. Jeremy kreeg deze bal op het hoofd van Oscar maar die kopte de bal in de handen van de keeper. De RODA keeper vervulde ook nog een hoofdrol. In de laatste minuten ging hij, zoals veel keepers dat doen, mee naar de overkant en schoot van dichtbij de genomen cornerbal in het doel 3-4. Niemand lette op de meegekomen keeper. Verbazing, hilariteit en vreugde in een fractie van een seconde. Het was de keeper wel gegund. Het bleef bij deze stand. De goed leidende scheidsrechter van RODA floot na dit doelpunt netjes op tijd af. Eindstand 3-4.
    Het was een sportieve wedstrijd. DEV had een zeer goede inzet getoond. Drong het spel op aan de tegenstander, was dominant maar verslapte af en toe en ging mee in het spel van RODA en met name in het laatste kwartier van de 1e helft en 2e helft. Toch veel positieve acties van DEV gezien. Verdedigend stond het goed. Extra alert blijven bij spelhervattingen heren ! DEV JO19-1 is uitermate goed in het creëren van kansen. Dat is een goed teken. Nu alleen nog tegen zulke tegenstanders de teamtaak van het scoren uitvoeren. Daar valt nog winst te behalen. Die eindfase moeten we verbeteren. De 3 punten zijn wel binnen. Dat was het doel. DEV JO19-1 blijft koploper in de bekerpoule. Volgende week de teamtaak optimaliseren (het scoren) en winst halen uit de corners in de thuiswedstrijd tegen GVVV om in de volgende fase van het bekertoernooi te komen.