• Verenigingsscheidsrechter ook gezocht per 2023/'24

  Hey heb jij zin om te komen fluiten bij onze club?
  En ervoor zorgen dat iedereen met plezier van het veld stapt? 

                             "  Dat kan  "

  Bij DEV Doorn bieden wij jou de mogelijkheid om een opleiding bij de KNVB te volgen als verenigingsscheidsrechter. Wij betalen de opleiding.

  Meld je aan via info@devdoorn.nl

  Heb je nog vragen kom dan eens praten bij het wedstrijdsecretariaat van DEV Doorn bij Sim Jansen (1 van deze scheisrechters) in het clubgebouw en/of HJO Michel van Aken.

 • Coördinator
 • Functie Naam E-mail
  Holdinga Roland rolandholdinga@devdoorn.nl
 • Nieuwe spelregels in het voetbal

  Per ingang van heden kent het voetbal een aantal nieuwe spelregels met betrekking tot het wisselen, de handsbal, de doeltrap en aanvallers in de muur van de verdedigende partij bij een vrije trap.

  De internationale spelregelcommissie van het voetbal (IFAB) heeft tijdens een bijeenkomst in het Schotse Aberdeen de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  - spelers die gewisseld worden dienen het veld bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn te verlaten en niet, zoals nu, bij de middenlijn aan de zijkant van het veld. Op die manier kan tijdrekken worden voorkomen;

  - verder is het niet meer toegestaan om als aanvaller in de muur van de tegenstander te staan bij een vrije trap. Zodoende tracht de aanvallende partij nu nog het zicht van de doelman te belemmeren. Aanvallers moeten vanaf volgend seizoen minstens een meter van de muur verwijderd zijn;

  - bij een handsbal in een aanvallende situatie is de intentie ervan niet meer relevant. Hands is hands. Bijvoorbeeld: als een speler de bal met de hand raakt en daaruit scoort, of met een handsbal een aanval opzet waaruit wordt gescoord, dan wordt dat moment afgefloten. Dat klinkt logisch, maar nu wordt nog gekeken of er opzet in het spel is. Dat is vanaf volgend seizoen niet meer relevant;

  - ten slotte een wijziging bij het nemen van een doeltrap. Het is voor de ontvanger niet meer verplicht om de bal pas aan te raken buiten het eigen zestienmetergebied. De doelman kan zijn medespeler dus ook binnen het eigen strafschopgebied bereiken.

 • Nieuwe spelregels in het seizoen (vervolg)

  Met ingang van seizoen 2020/’21 is een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd door de International Football Association Board (IFAB). De spelregelwijzigingen zijn per 1 juni 2020 van kracht.
  Documenten van de spelregelwijzigingen en de bijbehorende handleidingen vind je hier.

  Heb je het webinar over de spelregelwijzigingen gemist? Geen probleem, je kunt dit webinar, net als alle overige webinars, hier terugkijken.

  Wij wensen jullie veel succes, met leuke en sportieve wedstrijden.

  Met vriendelijke groet,
  KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

 • Programma

  WedstrijddatumThuisteamUitteamScheidsrechterVeld
  10-08-2024 11:00TrainingJO19veld 1
  17-08-2024 11:00TrainingJO19veld 1
  17-08-2024 14:30DEV Doorn 1VV GOZ 1veld 1