• Soms verteld een uitslag niet het hele verhaal.....

  Vandaag heeft DEV JO13-1 ook zijn tweede wedstrijd voor de beker verloren. Na het affluiten van de goede scheidsrechter staat er dan een 3-1 einduitslag op het bord voor de thuisclub 't Goy JO13-2.
  Natuurlijk kijken wij als DEV-supporters een beetje door een rood-witte bril maar ik durf best wel te zeggen dat we als team vandaag iets meer verdiend hadden dan een nederlaag. De verschillen waren minimaal en misschien heeft DEV nog wel de mooiste kansen gecreƫerd.

  De eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. De eerste twee kansjes waren ook voor DEV en verdedigend stond het naar behoren. Je ziet bij zo'n tegenstander wel dat de onderlinge verschillen niet zo groot zijn als bij ons team maar daarbij opgemerkt is het gewoon leuk om te zien dat iedereen zijn stinkende best doet! Dat we dan ook nog kunnen profiteren van de matige opbouw van de tegenstander in de vorm van een doelpunt van Mees is gewoon goed en lekker meegenomen. 't Goy krijgt zeker ook nog zijn kansjes op de gelijkmaker maar dan heb je ook af en toe een beetje geluk nodig. Bij de rust staat het dan ook 0-1.

  De tweede helft niet alleen letterlijk donkere wolken boven het sportpark maar ook figuurlijk gaat het mis in een paar minuten. Beide teams proberen lekker te voetballen maar dan geeft DEV het toch even weg in een paar tellen. 2-1.
  Maar mooi om te zien dat de jongens het niet opgeven. Sterker nog, DEV krijgt een paar behoorlijke kansen in die tweede helft. Men komt een aantal malen in een mooie 1 op 1 situatie maar weet de bal niet achter de goede keeper van 't Goy te prikken. Daarbij wordt de bal ook nog op de paal en lat gemikt. Op zich ook een kunst maar je krijgt er geen punten voor. Uiteindelijk maakt de thuisclub het verhaal klaar; zij profiteren van simpel balverlies op het middenveld en schieten de 3-1 binnen. De wedstrijd is klaar ondanks dat DEV het nog een aantal malen probeert.

  Jammer. Voetballend hebben we zeker lekker gespeeld. Misschien iets meer scherpte voor het doel had er meer in gezeten. Maar we hebben gewoon nog wat meer tijd nodig om een aantal zaken op te pakken en dat is niet erg. Met goed trainen gaat dat goed komen!