• Hoe was het vandaag gesteld met de 19-1 na slechts één training en een afgelaste midweekse bekerwedstrijd deze week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Delta Sports FC ’95. De gasten begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Al in minuut 1 een aanval die tot corner verwerkt moest worden. En in de 2e minuut een kadootje. De keeper bracht de bal in het spel die door Oscar werd onderschept en hij schoot de 1-0 binnen. Het spel ging op-en-neer. Tien minuten later belandde de bal via Cas en Lucas bij Oscar waarna een scrimmage volgde in de 16m met een handsbal tot gevolg. Strafschop ! Ook nu weer mocht Oscar de strafschop nemen, maar de te zacht ingeschoten bal werd in de hoek gestopt door de keeper. Delta Sports kwam hierna veel beter in het spel. Vlotte combinaties op het middenveld en Guus moest vaker ingrijpen. Vele corners voor de gasten volgden en in minuut 15 kopten zij de 1-1 binnen. Telkens weer die “dode spelmomenten” waarin DEV beter op moet anticiperen. Zo werd ook in minuut 17 een corner ingekopt door de eerdere doelpuntmaker van Delta Sports. In minuut 30 zelfs 3 corners op rij voor de gasten en Jeremy redde bij de 1e paal om zo een achterstand te vermijden. Het was te zien dat DEV in die fase niet scherp was. Te vaak onnodig balverlies. Combinaties werden onderschept. Vaak werd de moeilijke weg gezocht zoals bijvoorbeeld een pass naar een speler die in de dekking stond terwijl links en rechts twee vrije spelers stonden. Dat gebeurde te vaak. Paniekschoten, de bal maar wegrammen. Dat is geen voetbal. Dit leer je niet op trainingen. Kortom het “vuur” ontbrak. Vorige week oorlog en dan speelt DEV op z’n best en nu liet DEV het toch in de 1e helft na het eerste kwartier enigszins afweten. Vele wissels volgden dan ook. Heel fijn dat Sim weer ingezet kon worden na een lange blessure en het ging hem goed af. Enkele kansjes door combinaties met Oscar werden door de keeper gered. Ook een schot net naast het doel kwam van de schoen van Sim. Er was veel te bespreken in de kleedkamer tijdens de rust. Ruststand 1-1.

    De 2e helft zou anders verlopen. DEV kwam beter in het spel. Toch in minuut 50 een paniekbal, een bal zomaar weggeschoten door DEV, die door Delta Sports werd verwerkt tot een vlotte combinatie en Guus kansloos liet 1-2. Kansen volgden in minuut 55 en na een voorzet van Morris, die overigens zeer goed speelde, kon Sim deze niet verzilveren. Een minuut later werd het schot van Oscar gered door de keeper. De druk werd groter en Delta Sports moest een corner incasseren die prima door Jeremy werd getrapt maar niemand kon inkoppen. Iedereen liep onder de bal door. Zeker een aandachtspunt! In minuut 57 een vrije trap met Erik achter de bal. Zijn trap kwam onbedoeld tegen de rug van Oscar waarna de bal in het doel belandde 2-2. Lucky maar geluk moet je soms afdwingen. De grotere kansen waren in deze fase voor DEV maar een doelpunt bleef uit. En dan gebeurde het onvermijdelijke. Een goed genomen corner voor de gasten werd hard diagonaal ingekopt 2-3. Een mooie kopbal. Een minuut later weer een corner die door dezelfde speler werd ingekopt maar nu geen doel trof. Wedstrijd verloren? Zo leek het er wel op. De officiële speeltijd leek te zijn verstreken. Jurre was na een lange tijd van afwezigheid al eerder in het veld gekomen als verse wissel en in de blessuretijd belandde de bal via zijn voet bij aanvoerder Erik die van ver buiten de 16m niet twijfelde en uithaalde. De hard geschoten bal verdween in de kruising en de 3-3 stond op het scorebord. Een schitterend doelpunt!
    De aftrap en ongeloof toen één minuut later Delta Sports via een combinatie toch nog de 3-4 binnenschoot. Was dit geen buitenspel doelpunt….??? We zullen het nooit weten (voor ondergetekende was het wel duidelijk). Hierna vlot de volgende aftrap. Kon er nog iets gered worden. Waarschijnlijk niet want we speelden al in de blessuretijd. DEV liet de koppen niet hangen en ging over tot de aanval. De bal werd over de rechtervleugel gespeeld. Jurre, de rechtshalf, was ongeveer 20 meter halverwege het veld van de tegenstander, stoomde op via de zijlijn en gaf een voorzet die geheel anders uitpakte. De bal zeilde over iedereen heen, inclusief de keeper en viel bij de 2e paal net onder de lat in het doel 4-4. De 3-4 voorsprong voor Delta Sports was al ongelooflijk, maar dit sloeg alles. De gelijkmaker. Jurre redde 1 wedstrijdpunt. Een nieuwe aftrap volgde maar kort daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd het eindsignaal. DEV had wel vrede met deze uitslag. Wat een scoreverloop. Als je er niet bij was geweest dan zou je deze eindstand niet geloven en vooral op welke wijze deze eindstand werd bereikt. Spannend was het zeker en er werd sportief de handen geschud op het veld. En zo hoort het ook. Het was een sportieve strijd. Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen RODA ’46 J019-1. Deze dinsdag de voorbereiding op de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Aurora die gespeeld gaat worden op woensdagavond. Succes mannen! (doelpuntenmakers op de foto met de herstelde Sim die de foto verzorgde)