• Deze keer onze sponsor Spott eten & drinken in beeld. Zus Jacqueline en broer Marco Otte zijn samen eigenaar van eet en drinkgelegenheid Spott aan de Dorspstraat 29 in Doorn. 

  We worden gastvrij ontvangen door Jacqueline en krijgen een heerlijke cappuccino geserveerd. Marco kan helaas niet bij het gesprek aanwezig zijn. Jacqueline vertelt dat het al weer acht jaar geleden is dat Spott haar deuren voor het eerst opende. 

  Voordat Jacqueline en Marco in Doorn begonnen, hebben zij jarenlang horeca gedaan in Rhenen. ‘We hadden de ervaring en de mogelijkheid deed zich voor om iets in Doorn te beginnen’. ‘We zijn er blanco ingestapt. Zonder specifieke binding met Doorn’. ‘Achteraf gezien is dat, denk ik ook wel onze kracht geweest. Op nul beginnen en doorpakken’. Blikt Jacqueline terug.  

  De sfeer bij Spott is open en vriendelijk. ‘We willen graag de huiskamer van Doorn zijn. Een plek waar iedereen zich thuis voelt. Of je nu stratenmaker bent of notaris’. Het is direct duidelijk. Voor Jacqueline is iedereen is gelijk.

  Gedurende de afgelopen jaren is de binding met Doorn er wel degelijk gekomen. De huiskamer van Doorn wordt goed bezocht. Iedereen kan er terecht. ‘Dat is denk ik ook het leuke aan Spott hè? Je kan hier 's avonds even snel een uurtje, een hamburgertje eten en weer weg’. ‘Maar je kan ook uitgebreid een 4-gangen menu nemen met je familie of zakenrelatie’.

  We vragen Jacqueline naar de reden om DEV Doorn te sponsoren. ‘We vinden het belangrijk om lokale verenigingen te steunen. Dat hoort er gewoon bij. De ene keer het koor en de andere keer de voetbalclub.’ ‘Marco heeft persoonlijk wat meer met voetbal en ik wat minder’. Jacqueline kan een glimlach niet onderdrukken. 

  We zijn natuurlijk benieuwd waarom de interesse van Marco uitgaat naar het voetbal. ‘Marco heeft jarenlang bij Candia in Rhenen gevoetbald’. (Candia speelt dit seizoen in dezelfde competitie als DEV Doorn, 3e klasse red.). De positie van Marco op het veld destijds, moet Jacqueline ons schuldig blijven. Met een knipoog zegt ze ‘ … het zal niet de moeilijkste positie zijn geweest’.

  Het is ondertussen lunchtijd geworden er komen steeds meer gasten binnen. We ronden het gesprek af, maar niet voordat er een foto is genomen. Jacqueline roept snel collega Emma erbij. ‘… want alleen op de foto is zo ongezellig’.   

  We worden uitgezwaaid en horen Jacqueline zeggen ’Kom nog ‘s terug, Spott is zeven dagen in de week open voor koffie, lunch, borrel en diner!’. We besluiten om dat zeker nog eens te doen.


  Wil je meer weten over Spott neem dan contact met Jacqueline of Marco [ link https://www.spottdoorn.nl ].  Denk je erover DEV Doorn ook te sponsoren, neem dan contact op met de sponsorcommissie.