• DEV Doorn 1 trapt de competitiestart af op 19 september in en tegen FC Driebergen waarmee meteen een 1e streekderby staat genoteerd. Een week later komt SVF uit Cothen op bezoek. Het volledige programma is te downladen in de Voetbal.Nl app waarbij je het vlaggenschip als favoriet kunt volgen maar daarnaast ook andere teams van DEV Doorn.

   

   

  ***

   

  In Soest speelde het keurkorps van Rick Andeweg tegen SEC. Nadat het tweede elftal in de vroege middag al met 1-2 had gewonnen van SEC 2 (doelpunt van Moestafa Mouslmany en één van Freek Scherpenzeel), begonnen de mannen uit Doorn furieus. Met mooi combinatievoetbal kreeg DEV aardig wat kansen. Eén kans ging op de lat, drie net naast en één ging erin. Echter vlagde de grensrechter deze mooie goal van linksback Beau van Ede onterecht af.

  In de tweede helft scoorde Jelle Staal de 0-1 na een mooie aanval van DEV. Even later stond het 2-1 voor de thuisploeg. Bij het eerste doelpunt werd het vlagsignaal van onze grensrechter nu wel genegeerd, bij de tweede kreeg nieuwkomer Anass el Harchioui de bal ongelukkig op de hand zodat SEC een penalty kon binnen schieten. DEV Doorn bleef vrolijk door combineren, al was het niet meer zo sprankelend als de eerste 45 minuten. Tim Werkhoven wist in de 65ste minuut de gelijkmaker te scoren en ook bij deze was de assist van Paul Okkersen. Vele kansen verder, waaronder weer één op de lat, werd het uiteindelijk 2-3. Na een geweldige actie van Brian Barkey, was Paul Okkersen dit keer het eindstation. De handsbal in de laatste minuut van een SEC verdediger werd dit keer wel over het hoofd gezien, zodat de mannen uit Doorn geen penalty mochten nemen.

  Het was al met al een leuke wedstrijd en SEC was zoals altijd een gezellige gastheer. Maar deze ploeg verdient ook een compliment want met heel wat versterkingen van o.a. buurtclubs SO Soest en VVZ'49 en een prachtige nieuwe kunstgrasmat, gaat SEC 1 vast een mooi en succesvol seizoen tegemoet.

   

  ***

   

  De KNVB heeft een wijziging doorgevoerd in de poule door SV Saestum uit Zeist toe te voegen waarmee de poule hiermee op 14 komt van het 1ste elftal dus 13 tegenstanders uiteindelijk. Het keurkorps van trainer Rick Andeweg is ingedeeld in 4de Klasse I van West 1 en komt hoofdzakelijk dezelfde tegenstanders tegen als afgelopen seizoen. Bunnik en Odijk zien we komend seizoen niet terug, want die zijn overgeheveld naar een andere poule en daarvoor in de plaats is ’t Vliegdorp uit Soesterberg gekomen. Wel weer een indeling met de nodige derby’s.

  Op 22 augustus maakt de KNVB het competitiespeelschema bekend. Volgende week zal de KNVB bekend maken tegen welke 3 ploegen DEV Doorn zal strijden voor de beker.

  Aftrap van de thuiswedstrijden wordt weer vervroegd naar 14.30 uur.